Şehit aileleri Kadıköy'ün konuğuydu

Kadıköy’de “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla şehit aileleri için bir program düzenlendi

24 Mart 2016 - 14:07
Kadıköy Kaymakamlığı ile Kadıköy Belediyesi şehit yakınlarını Kadıköy’de ağırladı. “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla şehit aileleri onuruna bir yemek programı düzenlendi. Kadıköy Belediyesi ev sahipliğinde 18 Mart Cuma günü akşamı Kadıköy Belediyesi’nin Fenerbahçe’deki Kalkedon Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe katılım yoğundu. 
Yemeğe Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt ile birlikte Kadıköy’ün kurum müdürleri katıldı. Yemek sonrası Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu şehit yakınlarına katılımları için teşekkür ederken, Kadıköy Belediyesi’nin hediyelerini takdim etti.
Çanakkale savunmasıyla Türk Milletinin tarihin en büyük destanlarından birisini yazdığını programda yaptığı konuşmasında belirten Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, “Bu vatan toprakları uğruna canlarını hiçe sayan kahraman şehitleri bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.
Kaymakam Birol Kurubal, şehit ailelerinin, her zaman devletin ve milletin baş tacı olduğunu belirterek, “Vatanımız uğruna canını seve seve veren aziz şehitlerimiz, bağımsızlığımızın ve bütünlüğümüzün ölümsüzleşen abideleridir. Onların geride bıraktıkları aileleri de şehitlerimizin milletimize bıraktığı emanetidir. Sizler şehit ailesi olma şerefine ulaşmış, milletimizin kalbinde müstesna bir yere sahipsiniz. Bu anlamda, şehit aileleri bizim baş tacımızdır. Ne iyi ettiniz de geldiniz, bizi mutlu ettiniz” şeklinde konuştu.
 Yaklaşık 200 şehit yakını ve gazinin katıldığı programda daha sonra Kadıköy İlçe Müftüsü İlyas Öztürk, tüm şehitler için dua etti. Daha sonra Kaymakam Birol Kurubal, şehit aileleriyle tek tek ilgilenerek istek ve taleplerini dinledi.
Şehit aileleri, programı düzenleyen yetkililere teşekkür ederek, büyük bir onur ve gururla programa katıldıklarını ifade ettiler.

 

ARŞİV