Şehit aileleri unutulmadı

“18 Mart Çanakkale Şehitler Günü” kapsamında şehit aileleri onuruna verilen yemekte duygusal anlar yaşandı

27 Mart 2015 - 11:10
“18 Mart Çanakkale Şehitler Günü” kapsamında şehit aileleri onuruna verilen yemekte duygusal anlar yaşandı
 
Mustafa SÜRMELİ
Zaferin yanı sıra aynı zamanda şehitler günü olarak da kabul edilen 18 Mart’ta, Kadıköy’de bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Anlamlı ve duygulu buluşmanın yaşandığı şehit aileleri onuruna verilen yemek de bunlardan bir tanesiydi.
19 Mart Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Moda Kalkedon Tesisleri’nde gerçekleşen yemekte başta Çanakkale olmak üzere terör olayları nedeniyle can veren tüm şehitler anıldı. Programa, 33 şehit ailesi olmak üzere yaklaşık 150 davetli katıldı. Kadıköy Kaymakamlığı’nın organize ettiği ve Kadıköy Belediyesi’nin katkı verdiği yemeğe; Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Kadıköy İlçe Müftüsü İlyas Öztürk, Kadıköy İlçe Spor Müdürü Zafer Batar, Kadıköy Mal Müdürü Raci Koçoğlu, Kadıköy İlçe Nüfus Müdürü Nebahat Öztürk, Kadıköy Aziz Berker Halk Kütüphanesi Müdürü Fikriye Önkılıç, Kadıköy Belediyesi Özel Kalem Müdürü Onur Temurlenk katıldı.
 
ŞEHİTLERİMİZ CANLARIMIZ…
Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Günalp, yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük zorluklar ve özveriyle kurulduğunu söylerken, Kaymakam Kurubal, 300 yıllık senaryoyu Çanakkale’de sergilemeye kalkışan emperyalist güçlerin Çanakkale’de yıkılmaz bir iradeyle karşılaştıklarını belirtti. Anadolu’ya gelen işgal ordularının Çanakkale’den gerekli dersleri alarak ayrıldıklarını belirten Kurubal, “Devletimiz Çanakkale Zaferi’ni Şehitler Günü ilan etmiştir. Bu anlamda Kadıköy Kaymakamlığı olarak Kadıköy Belediyesi’nin de desteğiyle şehit ailelerimizle bir araya geldik. Onları seviyoruz. Şehitler nurlanmış, Gaziler onurlanmış askerlerdir. Onlar bizim canlarımız. Aileleri de aynı onuru taşıyorlar” dedi.
Fikirtepe Camii müezzini Galip Keleş tarafından okunan kasideyle başlayan program, Fenerbahçe Camii müezzini Numan Akbaş’ın Kur-an'ı Kerim tilavetiyle devam etti. Ardından İlçe Müftüsü İlyas Öztürk ile birlikte katılımcılar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için dua ettiler. Duanın ardından yemeğe geçildi.Kadıköy Belediyesi’nin, TEMA Vakfı işbirliğiyle Aydın'ın Çine ilçesindeki hatıra ormanına şehitler için iki fidan diktiğinin belirtildiği programda, şehitler adına dikilen fidanların sertifikası şehit yakınlarına sunuldu. Gecenin anısına tüm katılımcılara da çam fidanı dağıtıldı.

“HATIRLANINCA MUTLU OLUYORUZ”
Şehit ailelerini onuruna verilen yemeğe katılan şehit yakınları hatırlanmanın, arayıp sorulmanın, ziyaret edilmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler.
İhsan Altınsoy: Şehit babasıyım. Oğlumun madalyasını göğsümde taşıyorum. 1993 Eylül’ünde şehit oldu. Bayramlarda, önemli günlerde yetkililerimiz bizi arayıp sorunca mutu oluyoruz. Bizim yanımızdalar. Başka bir yerde daha şehitlerimiz için program vardı, oraya da gittik sonra akşam da buraya davetliydik. Bizimle beraberler. Evimize kadar gelip ziyaret ediyorlar. Bizi aramasalar çok üzülürüz. Vatan sağolsun. İnşallah bir daha olmaz.
Ziya Karagöz: Eşim, kızım, oğlumla geldik. Yıllar önce ailemizden şehit verdik. 13 yıldır Kadıköy’de yaşıyoruz. Böyle etkinlikler çok güzel ve anlamlı. Hatırlanmak güzel. Bize anlamlı bir gün yaşattıkları için teşekkür ederiz.

ARŞİV