Şehit Murat Özyalçın Okulu yurt dışına açılıyor

Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’nde etüt eğitimi alan öğrencilerin eğitim gördüğü Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlköğretim Okulu, AB Comenius Projesi’ne katılıyor.

16 Mart 2012 - 11:51

Kadıköy ilçesinin başarılı okullarından biri olan aynı zamanda Fenerbahçe Mahallesi Gönüllü Evi’nde etüt eğitimi alan öğrencilerin eğitim gördüğü Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlköğretim Okulu’nun yabancı ziyaretçileri vardı. 

Avrupa Birliği Eğitim, Gençlik ve Kültür Programları Comenius Projesi kapsamında İsveç, Belçika, Polonya ve Romanya’daki ilköğretim okullarından Proje Hazırlık Toplantısı için gelen öğretmenleri, MEB Kadiköy İlçe Şube Müdürü Fahri Cürebal, Okul Müdürü Metin Yıldırım, Fenerbahçe Mahallesi Muhtarı Serap Alp Bilir, Fenerbahçe Mahallesi Gönüllüleri’nden Ahmet Tanju ve Proje Yöneticisi İpek Özkoca karşıladı.
Okul Müdürü Metin Yıldırım yaptığı açıklamada “Okulumuzun bu ilk Comenius Projesi’nde Avrupa’dan gelen misafirlerimizi ağırlamaktan gurur duyuyoruz” dedi. Yıldırım, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
Okulumuzun hazırladığı Avrupa Birliği projesi çerçevesinde okulumuza gelen yedi kişilik ekip, ciddi bir çalışma içine girdi. 2014 yılına kadar sürecek olan projenin adım adım planı yapıldı. Katılan ülkelerin resmi tatilleri dikkate alınarak hazırlanan programda hangi tarihte, hangi ülkenin, kaç öğrenci ve öğretmenle toplantıya katılacağı belirlendi.
İlk toplantı Ekim 2012 tarihinde okulumuzda yapılacak.
İstanbul’daki bazı okullar, AB’de var olan projelere ortak oluyordu. Okulumuz ise, bu anlamda zor olanı başarmış, kendi projesini üreterek Avrupa`dan ortak bulmuştur. Bu süreçte bize yardımcı olan herkese teşekkür ederim.”
 
ÖĞRENCİLER FARKLI KÜLTÜRLERİ TANIYACAK
 
Proje yöneticisi İpek Özkoca ise “Proje koordinatörlüğü yaptığım ‘Big Dreams of Little Feet’ (Küçük Adımların Büyük Düşleri) adlı projemiz ile öğrencilerimizin gelecekten beklentilerinin olumlu yönde değişmesi ve artmasını aynı zamanda yabancı dillerinin gelişmesini, farklı kültürleri tanıyıp bilgi alışverişinde bulunmalarını ve hayal dünyalarının kapılarını açmalarını hedefliyoruz” dedi. Özkoca, “Bu amaçla, öğrenciler, 20 yıl sonraki bulundukları konumu hayal ederek birer kısa film çekecekler. Ayrıca günümüzde birbirinden gittikçe uzaklaşan aile fertlerinin birlikte ve paylaşarak çalışacakları bu proje ile bağların kuvvetleneceğine inanıyorum” diye konuştu.  
2012-2013 Eğitim-Öğretim yılında başlanacak bu proje, 2 yıl sürecek. Koordinatör ülke olan Türkiye dışında projeye İsveç, Belçika, Polonya, Hollanda, Romanya, Bulgaristan ve İngiltere’den birer okul katılıyor. Proje kapsamında, 2 yıl boyunca öğretmen ve öğrenciler, farklı ülkelerin kültürlerini tanıyıp, birbirlerinin evlerinde misafir olarak İngilizcenin yanı sıra ülkelerin anadillerine de aşina olacaklar. Projeyle sosyal etkileşimin artması hedefleniyor.

ARŞİV