Selami Başkan görevi Aykurt Nuhoğlu'na devretti

Yerel seçimler sonucu Kadıköy’de yüzde 72.5 gibi yüksek bir oranla CHP’den Belediye Başkanı seçilen Aykurt Nuhoğlu, mazbatasını alarak yeni görevine başladı. 20 yıldır hizmet verdiği Kadıköy’de başkanlık görevini Nuhoğlu’na devreden Selami Öztürk, “Kadıköy’ü İstanbul’un en yaşanılır kenti yapan” herkese teşekkür etti.

03 Nisan 2014 - 16:20
 
Semra ÇELEBİ
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nden Kadıköy’e yeni Belediye Başkanı olarak aday gösterilen Aykurt Nuhoğlu, ilçede yaşayan seçmenlerin yüzde 72.5’in oyunu alarak seçimi kazandı. Yeni başkan Nuhoğlu, 3 Nisan Perşembe günü İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak görevine başlamak üzere Kadıköy Belediyesi’ne geldi.
Kadıköy’e 10 yıl Belediye Başkan Yardımcılığı, 20 yıl da Belediye Başkanı olarak hizmet etmiş olan Selami Öztürk, Belediye Başkanlık Binası önünde yapılan bir törenle görevi Aykurt Nuhoğlu’na devretti.
Kadıköylülerin, CHP’lilerin ve Belediye çalışanlarının katıldığı törende Başkan Öztürk duygusal bir konuşma yaptı. “Mutluluğun doruk noktasında olduğunu” belirten Öztürk “CHP’nin yerel seçimlerde Kadıköy’de aldığı sonuç bizi çok mutlu etmiştir” dedi.

 “BU IŞIK HİÇ SÖNMEYECEK”
Selami Öztürk, törende de bulunan Kadıköy Belediyesi’nin eski başkanı Cengiz Özyalçın’ın bir sözünü hatırlatarak şunları söyledi: “Cengiz Başkan, yerel seçimlerde fazla aday olunca “Bir koltuk var ama çok aday var” dediğimizde “Önemli olan bu ışığın sönmemesi” demişti. Evet, bugüne kadar bu ışık benimle yandı, bundan sonra da Aykurt Başkanla yanacak ama bu ışık hiç sönmeyecek.”
“30 yıl boyunca bu bayrağı dalgalandıran tüm partililere” teşekkür eden Öztürk, “Bu göreve başlarken en büyük şansım Cengiz Özyalçın’la çalışmak oldu. O ilk 5 yıl bana çok şey öğretti. Değerli başkanıma huzurunuzda çok teşekkür ediyorum” dedi.

MESAİ ARKADAŞLARINA ÖZEL TEŞEKKÜR
Bu zorlu görevi yürütürken işini özenle yapan Başkan vekillerine, tüm birim müdürlerine, “Kadıköy’ü İstanbul’un en yaşanılır kenti” yapan tüm çalışanlara müteşekkir olduğunu belirten Selami Öztürk, Belediye’de çalışırken yaşamını yitiren mesai arkadaşlarını da andı.
Öztürk “Bugüne kadar benim kahrımı çeken tüm çalışma arkadaşlarıma ve başta eşim Sevgi ile çocuklarıma yanımda oldukları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 “TERTEMİZ BİR BELEDİYE DEVREDİYORUZ”
“Biz Türkiye’nin her yerine proje ihraç eden bir belediyeyiz” diyen Öztürk şöyle devam etti: “Aykurt arkadaşıma kurumsallaşmış, Türkiye’de örnek projelere imza atmış bir belediye bırakıyorum. Eminim kendisi bu başarıyı daha da arttıracak. Kadıköy Belediyesini SGK, Maliye ve iş yaptığımız firmalar dâhil hiçbir kuruma borcu olmadan teslim ediyorum. Aykurt Başkan çok şanslı, tertemiz pırıl pırıl bir belediye devralıyor”
Selami Öztürk, “Aykurt Nuhoğlu’na başarılar diliyorum, ihtiyaç olduğu her zaman partimin ve Kadıköylülerin hizmetindeyim.” diyerek alkışlar arasında konuşmasını bitirdi.

NUHOĞLU: “TECRÜBELERİNDEN YARARLANMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kadıköy Belediyesi’nin yeni başkanı Aykurt Nuhoğlu ise Öztürk’e, partililere ve ona güvenen tüm Kadıköylülere teşekkür ederek başladığı konuşmasında şunları söyledi: “Selami Başkan ile uzun yıllardır tanışıklığımız, partiden dolayı arkadaşlığımız var. Bize hep ağabeylik yaptı. Seçim sürecinde oyların artışında katkısı büyük oldu. Bundan sonraki süreçte de her zaman eski başkanların tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz.”
Daha sonra her seçimden sonra Selami Öztürk’ün CHP Gençlik Kolları’ndan bir gence rozet takma geleneği yerine getirildi. Öztürk son kez CHP’li bir gence parti rozeti taktı. Törenin ardından hep birlikte Başkanlık makamına geçildi ve Öztürk koltuğunu Nuhoğlu’na devretti.
Törene Kadıköy’ün eski Belediye Başkanı Cengiz Özyalçın, CHP milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Necati Ekşi’nin de aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı.

KADIKÖYLÜ BAĞRINA BASTI
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 3 Nisan Perşembe günü Kadıköy Rıhtım’daki Atatürk Anıtı’na saat 11.00’da düzenlenen törenle çelenk bıraktı. Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Büyük sevgi seliyle karşılanan Kadıköy Belediyesi’nin yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu Rıhtım meydanında kendisini bekleyenlere aynı sevgiyi gösterdi ve alanda sıkılmadık el, selamlaşmadık kimse bırakmadı. Törenin ardından ilk açıklamasını Gazete Kadıköy’e yapan Başkan Nuhoğlu, “Kadıköy’deki tüm seçmenlerimize, Kadıköy’de yaşayan herkese teşekkür ediyoruz. Büyük bir özveriyle çalıştılar. Tüm bu başarının temelinde Kadıköy yatıyor. Başarı Kadıköy’dür, Türkiye’dir, onun için mücadeleye devam edeceğiz, hata, eksik, yanlış yaptığımız yerlerde tekrar düzelteceğiz, tekrar analiz edeceğiz. Daha çok çalışacağız” dedi.
Başkan Nuhoğlu, “Kadıköy’de ilk işiniz ne olacak sorusuna?” ise “Sokaktan başladık, sokaktan devam edeceğiz” diye konuştu.
 

Kadıköylü Başkanını seçti
Kadıköy’de Aykurt Nuhoğlu Dönemi… Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimi sonuçlarına göre Kadıköy Belediye Başkanlığı bu dönem de CHP’de kaldı. CHP Kadıköy Belediye Başkanlığına yüksek oy oranıyla CHP’den Aykurt Nuhoğlu seçildi. 415.907 kayıtlı seçmenin bulunduğu Kadıköy’de vatandaşlar 1337 sandıkta oy kullanırken, ilçemizde herhangi bir üzücü olay yaşanmadı. CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu seçimden 260.439 oy alarak yüzde 72.5 oy oranıyla galip çıktı. 
Türkiye bir demokrasi sınavını daha geride bıraktı. Ülke genelinde 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimi yapıldı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre; 26.704.757 kadın, 25.991.075 erkek olmak üzere toplam 52.695.832 kayıtlı seçmenin bulunduğu Türkiye’de 30 Mart 2012 Pazar günü sandık başına gidildi. 415.907 kayıtlı seçmenin yer aldığı Kadıköy’de de seçmenler 1337 sandıkta oy verdiler. Resmi olmayan sonuçlara göre; CHP’den Kadıköy Belediye Başkanlığı’na aday olan Aykurt Nuhoğlu seçimden 260.439 oy alarak yüzde 72.5 oy oranıyla galip çıktı. AKP adayı Hurşit Yıldırım ise 73.546 oyla yüzde 20.5’te, MHP adayı Levent Akçay ise 12.241 oy alarak yüzde 3.4 oy oranında kaldı.Kadıköy genelindeki oy kullanma işlemlerinin takibi, Kaymakamlık binası yanında bulunan İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğü’nün tadilatta olması nedeniyle Kenan Evren Anadolu Lisesi binasında gerçekleşti. Diğer taraftan oy kullanma işleminin saat 17.00 itibariyle sona ermesinin ardından, Haydarpaşa Garı İstasyon Müdürlüğü’nde oluşturulan toplantı alanında oy sayımları gerçekleştirildi. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı oy verme işlemleri sonucuna göre Cumhuriyet Halk Partisi, Kadıköy’de bir önceki seçim dönemine oranla oylarını da artırdığı dikkat çekti. Kadıköy’ün yeni Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, 20 yıldır belediye başkanı olarak hizmet veren Selami Öztürk’ün ardından koltuğa oturacak ilk isim oldu. Aykurt Nuhoğlu’nun, Selami Öztürk’ten görevi devraldı.
2009 YEREL SEÇİMLERİNE BİR BAKIŞ
29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Kadıköy’de 1404 sandıkta toplam 228.408 oy alarak yüzde 68.4 oy oranıyla CHP, Kadıköy’den Belediye Başkanı olarak Selami Öztürk’ü çıkarmıştı. AKP ise 73.012 oy alarak yüzde 21.9 oy oranına, MHP ise 11.917 oy alarak yüzde 3.6 oy oranına sahip olmuştu. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçiminde ise CHP’nin Kadıköy’de oylarını bir önceki seçime göre arttırdığı gözlendi.CHP’nin Kadıköy Belediye Başkan adayı Aykurt Nuhoğlu seçimden 260.439 oy alarak yüzde 72.5 oy oranıyla galip çıktı.
TABANDAN GELEN BİR İSİ
Aykurt Nuhoğlu, 1959 yılında Trabzon’da doğdu. 1973 yılından bu yana İstanbul’da yaşayan Aykurt Nuhoğlu Fenerbahçe Lisesi’nin ardından İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde üniversite öğrenimi gördü. 1984 yılında üniversiteden mezun olan Nuhoğlu, siyasi yaşamına SHP üyeliği ile başladı. Siyasi kariyerinin farklı dönemlerinde CHP Kadıköy İlçe ve İl Kurultay delegeliklerinde bulunan Nuhoğlu, CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve CHP Kadıköy İlçe Yöneticiliği görevlerinde bulundu. CHP bünyesinde farklı komisyonlarda görev alan Nuhoğlu, birçok dernek, vakıf ve meslek örgütü bünyesinde yaptığı çalışmalarla sosyal yaşamda aktif yer alan bir isim.1985 yılından beri Atamer İnşaat olarak çevre düzenlemeleri, park-bahçe projeleri, hastane ve konferans merkezleri, nitelikli konutlar gibi çok sayıda farklı projenin yönetimi ve koordinatörlüğü görevlerinde bulunan Nuhoğlu, halen Atamer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütüyor. Kazım Koyuncu Kültür Merkezi Derneği'nin kurucuları arasında yer alan Aykurt Nuhoğlu, Tüketici Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası gibi birçok derneğe üye olduğu gibi aynı zamanda Nuhoğlu Vakfı Yönetim Kurulu üyesi. Aykurt Nuhoğlu,1994 yılında diş hekimi Ebru Nuhoğlu ile evlendi. 2 çocuk sahibi olan Nuhoğlu, yepyeni bir siyaset özgürlükçü ve katılımcı bir yerel yönetim anlayışı ile Kadıköy’ü kendisi gibi Kadıköylü vatandaşlarla birlikte yönetmek amacıyla belediye başkanlığına aday olmuştu.
 

ARŞİV