Selamiçeşme Köprüsü yıkılıyor

Selamiçeşme Köprüsü, Marmaray projesi kapsamında yıkılacak. Yaya ve taşıt trafiğinin yeni yapılacak çift şeritli yoldan yapılması planlanıyor

25 Ocak 2017 - 14:32

Marmaray projesi kapsamında Kadıköy sınırları içinde bulunan bir köprünün daha yıkılması planlanıyor. Göztepe ve Feneryolu mahalleleri arasında sınır olan ve Mustafa Mazharbey Sokak üzerinde bulunan Selamiçeşme Köprüsü 1 Şubat Çarşamba gününden itibaren yaya ve araç trafiğine kapatılarak yıkılacak. Ana arter statüsündeki bu yolun taşıt ve yaya trafiği yaklaşık 20 metre ötede inşa edilecek çift şeritli geçici yola verilecek.

Bu geçici yol Marmaray Projesi çalışmaları kapsamında yıkılan eski yaya köprüsünün bulunduğu Güzel Sokak’ın paraleline yapılacak. Yeni yapılacak yol Güzel Sokak ile Kültür Sokak’ı bağlayacak ve bu sokaklar ana arter görevi üstlenecek.

Proje KKC Marmaray firması tarafından yürütülüyor. Geçici yolun trafiğe açılmasının ardından köprünün yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 2017-3-2 sayılı kararı ile başlayacak.  Çalışmanın tamamlanması için 180 günlük bir süre öngörülüyor.

ALTERNATİF YOLLAR

Geçici trafik sirkülasyon planına göre eskiden tek yön olan ve Bağdat Caddesi’ne iniş sokağı olan Güzel Sokak çift şeritli olarak düzenlenecek ve sokakta parklanma yapılmasını önleyecek önlemler alınacak. Bağdat Caddesi’nden Fahrettin Kerim Gökay Caddesi’ne çıkmak isteyen sürücüler Güzel Sokak’tan giriş yapabilecek. Alternatif olarak da Tuğrul Sokak - Gülden Sokak - Mehmet Seyda Sokak - Ayazma Sokak güzergâhını kullanabilecekler.

PAZAR TAŞINIYOR

Bölgede pazartesi günleri kurulan semt pazarı da Kültür Sokak’a taşınacak. Eyüppaşa Sokak ve Bahçeler Sokak çıkmaz sokak haline gelecek. FB1 nolu İETT otobüs hattının güzergâh üzerindeki 3 adet durağı iptal edilecek, hat daha sonra paylaşılacak olan alternatif bir güzergâhtan çalıştırılacak.

 “MEVCUT KÖPRÜ GÜVENLİ DEĞİL”

Köprünün yıkımından sonra projesi Kadıköy Belediyesi tarafından yapılan Selamiçeşme Altgeçidi'nin yapımına başlanması planlanıyor. Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şengün proje hakkında detayları paylaştı. Mevcut köprünün 350 metre uzunluğunda olduğunu ancak güvenli olmadığını belirten Şengün, “Kadıköy Belediyesi olarak Ulaştırma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne köprünün yıkılarak yenilenmesini talep ettik. Mevcut köprü çok uzun ve engelli vatandaşların kullanımı için uygun değil. Betonarme olduğu için güvenlik açısından her zaman risk taşıyor” bilgisini paylaştı.

Yeni yapılacak altgeçit köprüsünün yaya ve araç trafiği için uygun olacağını belirten Şengün, yeni projede bisiklet yolunun da olacağını ifade etti. Kent estetiğine uygun bir projenin Kadıköy’e kazandırılacağını söyleyen Şengün, projenin tamamlanması için 6 ay süre belirlendiğini ancak bu sürenin uzayabileceğini de ekledi.


ARŞİV