Selim İleri, yazarlık serüvenini anlattı

İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti’nin (İFMC) “Cumartesi Söyleşileri”nin bu haftaki konuğu, başarılı yazar Selim İleri oldu. İFMC lokalinde okurlarıyla buluşan İleri, “Yazarlık Maceram Türkiye’de...

31 Mart 2011 - 14:35

İktisat Fakültesi Mezunları Cemiyeti’nin (İFMC) “Cumartesi Söyleşileri”nin bu haftaki konuğu, başarılı yazar Selim İleri oldu. İFMC lokalinde okurlarıyla buluşan İleri, “Yazarlık Maceram Türkiye’de Yazar Olmak” başlıklı bir söyleşi gerçekleşirdi.
Konuşmasına “Bu güzel güneşli günde benimle birarada olmayı tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ederim” diyerek başlayan Selim İleri, yazarlık hayatını anlattı. Yazmaya olan ilgisinin, kitap okumaya olan büyük ilgisinden kaynaklandığını belirten İleri, “Kitaplarla haşır-neşir olmam sonucunda yazmaya küçük yaşlardan itibaren ilgi duydum, Radyo’da geçmişte yayınlanan Radyo Tiyatrosu’nu dinlerken de etkilendim, özellikle acıklı bir öyküsü olan Tennessee Williams’ın ‘Sırça Köşk’ü adlı oyunundan çok etkilendim ve ‘ben de insanların yaşadığı acılarımı yazacağım’ dedim. Yazmaya böyle başladım. Önce hikâyeler ardından da romanlar geldi” diye konuştu. Konuşmasının ardından okuyucularının sorularını cevaplandıran Selim İleri, daha sonra kitaplarını imzaladı.


ARŞİV