Seçmen listeleri askıya çıkıyor!

Başkanlık sistemini de içeren yeni Anayasa teklifi için 16 Nisan’da yapılacak referandum öncesi seçmen listeleri 18 Şubat’ta muhtarlıklarda askıya çıkıyor. Listeler 26 Şubat’ta askıdan inecek. Listede adı olmayanlar 26 Şubat’a kadar nüfus müdürlüklerine ya da muhtarlıklara başvurmazsa oy kullanamayacak

17 Şubat 2017 - 12:18

Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili seçim takvimi Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre seçmen listeleri 18 Şubat'ta muhtarlıklarda askıya çıkacak ve 26 Şubat'ta indirilecek. Bu süre içerisinde hafta sonu da dâhil olmak üzere Nüfus Müdürlükleri, İlçe Seçim Kurulları ve Muhtarlıklar hizmet verecek. Seçmenlerin muhtarlıklarda kayıtlarını kontrol etmeleri gerekiyor. Listeler askıdan inene kadar farklı adreste oy kullanmak isteyenler, oy kullanmak istedikleri illere kayıt yaptırırlarsa o seçim bölgesinde oy kullanabilecek.

Listeleri bu adresten de kontrol edebilirsiniz

KADIKÖY NÜFUS MÜDÜRÜ UYARDI

Kadıköy İlçe Nüfus Müdürü Nebahat Özdemir, Anayasa referandumunda üniversite okuduğu ilde oy kullanmak isteyen gençlerin dikkat etmesi gereken noktaları gazetemize anlattı.

Sosyal medyada, öğrencilerin veya oy kullanma yerinde değişiklik yapmak isteyenlerin en geç 2 Şubat tarihine kadar ilçe nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerektiği, aksi takdirde yaşadığı yerde oy kullanamayacağı iddia edilmişti. Kadıköy Nüfus Müdürü Nebahat Özdemir, iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Özdemir son tarihin Yüksek Seçim Kurulu’nun referandum tarihini açıkladıktan sonraki ilk hafta olduğunu belirtti.

Özdemir, referandumda seçmenlerin önemli bir kısmını üniversite öğrencilerinin oluşturduğunu ve özellikle, oturduğu ilden başka bir ilde ikamet eden üniversite öğrencilerinin dikkat etmesi gereken noktalar olduğunu söyledi. Özdemir’in aktardığı bilgilere göre, öğrencilerin üniversite okuduğu ilde oy kullanması için yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık yeni uygulamaya göre, öğrencilerin kütüklerinin olduğu ile gelmelerine gerek yok. Öğrenci, eğer yurtta kalıyorsa, yurtta kaldığına dair ıslak imzalı belge ve okuduğu üniversiteden öğrenci olduğuna dair ıslak imzalı öğrenci belgesi alması gerekiyor. Bu belgelerle, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan son güne kadar öğrencinin nüfus müdürlüğüne başvurması şart. Eğer öğrenci, ev arkadaşlarıyla kiralık bir evde oturuyorsa, oturduğu eve ait kira sözleşmesi, muhtarlıktan alınacak ikametgâh belgesi ya da kendi adına kayıtlı bir fatura ile nüfus müdürlüğüne başvurması yeterli. Üniversite öğrencisi, bir akrabasının evinde kalıyorsa, evinde kaldığı yakınıyla birlikte il nüfus müdürlüğüne kayıt yaptırması gerekiyor. Öğrencilerin yanı sıra, nakil işlemi gerçekleştirmek isteyenlerin de ilçe nüfus müdürlüğünden alacakları belgelerle, ilçe seçim müdürlüğüne müracaatı gerekiyor.


ARŞİV