Semiha Şakir Huzurevi'ni ziyaret ettiler

Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri’nin, 27 Aralık Perşembe günü gerçekleştirdiği geleneksel 3. Semiha Şakir Huzurevi ziyaretine 40 gönüllü katıldı.

10 Ocak 2013 - 13:37
Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri’nin, 27 Aralık Perşembe günü gerçekleştirdiği geleneksel 3. Semiha Şakir Huzurevi ziyaretine 40 gönüllü katıldı. Kurumun Müdür Yardımcısı Fevzi Yırtık, gönüllüleri karşıladı ve kısa bilgi verdi. Daha önce hiç huzurevine gitmemiş orta yaş üstü gönüllüler ile Huzurevi sakinlerinin isteği üzerine Rasimpaşa Gönüllülleri’nin TSM korosu da ziyarete katıldı. Ziyaret sırasında Gönüllüler, evlerinde yaptıkları yiyecekleri ikram ettiler, Gönüllülerden Cumhuriyet Mandıracı bir miktar bağışta bulundu, hoş sohbetler yapıldı, koronun seslendirdiği parçalara huzurevi sakinlerinin de eşlik etmesiyle eğlenceli vakit geçirildi. Yeni yılın yaklaşması vesilesi ile gönüllüler ve yaşlılar büyük bir coşkuyla kucaklaşarak, birbirlerine iyi dileklerde bulundu. Yeni yılda da görüşme isteği ve umuduyla ziyaret sonlandırıldı. Vedalaşmada duygusal anlar yaşandı. Gönüllüler, her ziyaretleri sırasında kendilerine gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle Müdür Yardımcısı Fevzi Yırtık’a ve bu etkinliği başarıyla organize eden Sosyal Sorumluluk Başkanı Canan Göbekoğlu’na teşekkür ettiler.

TSM KOROSU’NUN KONSERİNE İLGİ BÜYÜKTÜ
Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde geçtiğimiz hafta şef Semih Ataergin yönetimindeki Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri TSM Korosu bir konser verdi. Koronun 3. konseri, şef-bestekâr Semih Ataergin tarafından bestelenen, güftesi Celal Dinçses’e ait olan “Rasimpaşa Gönüllüleri” şarkısı ile başladı. Birlik, beraberlik ve barış sözlerini içeren şarkı, salonu dolduran dinleyiciler tarafından beğenildi. Konserin ilk bölümünde Sultanıyegah Makamı, ikinci bölümde ise Suzinak makamındaki şarkılar koro ve solo olarak icra edildi. Konserin sunuculuğunu bestekâr Zekiye Kuldaş yaptı. Konuk sanatçı olarak katılan TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Esra İçöz, söylediği birbirinden güzel şarkılarla konsere renk kattı. Geceye katılanlar şarkılara eşlik ederek eğlendiler ve bu konseri düzenleyenlere teşekkür ettiler.

YENİ YILI KUTLADILAR
Rasimpaşa Mahalleevi Gönüllüleri, 31 Aralık 2012 Pazartesi 13.00-15.00 saatleri arasında yeni yıla birlikte girmek için buluştular. Her gönüllünün gelirken evinde hazırladığı ikramlarla zengin bir menü hazırlandı. 60 gönüllünün katıldığı, TSM Korosu’nun da destek verdiği, samimi ve coşkulu bir hava içinde geçen kutlamada koronun çaldığı müzik eşliğinde eğlenildi. Etkinliğin sonuna doğru söz alan gönüllüler, 2012 yılının değerlendirmesini yaptılar ve yeni yıldan beklentilerini dile getirdiler. Gönüllülerin yeni yıldan ortak dileği; ülkemizde birlik beraberlik içinde kardeşçe huzur içinde yaşamaktı. Gönüllüler, veda ederken de bu hizmet binasını açtığı için Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk’e teşekkürlerini ilettiler.

KİLİSEYE YENİ YIL ZİYARETİ
Rasimpaşa Mahalle Evi Gönüllüleri, 30 Aralık 2012 Pazar günü saat 10.30’da Mahallenin Karakolhane Caddesi üzerinde bulunan Ayios Yeorgios Rum Ortodoks Kilisesi’ni  ziyaret ettiler. Ziyaretin yapıldığı sırada ayin yapılması nedeniyle, gönüllüler ayini sonuna kadar izlediler. Ayin bitiminde Kilisede görevli Rahibe Maria Hovnanyan gönüllüleri salona davet etti. Kiliseden Sorumlu Başkan Foyi Kaçi ve Peder Dimitriyos gönüllülere kilise hakkında bilgi verdi ve ikramda bulundu. Gönüllülerle sohbet eden Kaçi ile Dimitriyos, gönüllülere ziyaretlerinden dolayı memnun olduklarını ifade ederek, tekrarını istediler. Kilisedekilerin bayramlarını ve yeni yıllarını kutlayan gönüllüler de, önümüzdeki yılın ve yılların ülkemize birlik beraberlik getirmesini dilediler, kardeşçe, barış içinde sevgi ile yaşama dileklerinde bulundular. Gönüllü üyeler, bu etkinliği yapan Kültür Sanat Komite Başkanı Necla Erşen’e de teşekkür ettiler.

ARŞİV