Sessiz Kahramanlarımızla kazanıyoruz

‘Benim şansım Kadıköylüler. Çünkü onlar sorguluyorlar. Başarımın sırrı bu’ dedi.

04 Nisan 2013 - 15:54
Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, Kadıköylü sivil toplum kuruluşları, dernek ve siyasi parti temsilcilerinin de bulunduğu seçkin bir davetli grubuyla Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda biraraya gelen Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, başarısında, ‘Sessiz Kahramanlar’ olarak nitelendirdiği Kadıköylülerin büyük rolü olduğunu belirterek, ‘Benim şansım Kadıköylüler. Çünkü onlar sorguluyorlar. Başarımın sırrı bu’ dedi.
 
Mustafa SÜRMELİ
 
Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, aralarında Kadıköylü sivil toplum kuruluşları, dernek, siyasi parti temsilcilerinin ve Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinin de bulunduğu seçkin bir davetli grubuyla Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda bir araya geldi. Yaklaşık iki saat boyunca sahnede kalan ve Kadıköy’de yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi veren Av. Selami Öztürk, Kadıköy’den doğup, dünyaya örnek olan projeler olduğunu ve bunlarla gurur duyduğunu söyledi. Konuşmasının başında Kadıköy’ün tarihi hakkında kısa bir sunum yapan Öztürk, Kadıköy’deki yöneticilik yaşamı boyunca yaptıklarını ve son dönemde gerçekleştirdikleri projeleri sinevizyon eşliğinde birer birer anlattı.
Sağlıktan, çevreye, sosyal, kültürel ve iktisadi projelerden kent ve şehirciliğe kadar pek çok alanda Kadıköy’ün projeleri hakkında katılımcılara detaylı bilgiler veren Öztürk, Kadıköy’deki yöneticilik yaşamı süresince sivil toplum kurum ve kuruluşlarından ve Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri bünyesinde çoğunluğu kadınlardan oluşan birçok Kadıköylü’den destek gördüğünü de belirterek, “Sessiz Kahramanlar” olarak nitelendirdiği bazı isimlere de teşekkür plaketlerini hediye etti.
 
YÜZLERCE SESSİZ KADIN KAHRAMANLA BAŞARDIK
Başkan Öztürk, ilk kez belediye başkanı seçildiğinde Kadıköy’ün 44 kilometrekare alana sahip 28 mahalleli bir kent olduğunu ve Prof. Dr. Necla Pur ile dönemin Belediye Başkan Yardımcısı İnci Beşpınar’ın katkılarıyla 1994’te Aile Danışma Merkezi Projesi’ni başlatarak, Kadıköy için eğitimden sağlığa, çocuk bakımından toplumsal yaşama dair akla gelebilecek pek çok konuda proje üretmeye başladıklarını anlattı. Bu çalışmaların, yüzlerce sessiz kadın kahraman sayesinde başarıya ulaştığını ifade eden Öztürk, o kahramanlardan biri olarak nitelendirdiği ve “Kadıköy’ün Gönül Abla”sı olarak ifade ettiği Gönül Ersan’a da teşekkür plaketini ve çiçeğini hediye etti. Bu çalışmalara omuz veren bir kahramanı da unutmayan ve Dr. Rana Beşe’nin gönüllü çalışmalarından bahseden Öztürk, Dr. Rana Beşe’nin plaketini de Prof. Dr. Korkmaz Altuğ’a takdim etti.
 
BAŞARININ MİMARI KADIKÖYLÜLER
Yüzlerce eğitim kurumu, 23hastanesi, 5 üniversitesi, 67 sergi salonu, 147 sinema salonu, tamamı Kadıköy Belediyesi tarafından desteklenen 39 tiyatro salonu, yine Kadıköy Belediyesi’ne ait 5 büyük kültür merkezi, her mahallede kurulan gönüllü evleri, Süreyya Operası ve yüzde 40’ı genç olan 500 bin nüfusuyla Kadıköy’ün cazibe merkezi olduğunu ve pek çok özelliğiyle dünya ölçeğinde bir kent profili çizdiğini ifade eden Öztürk, Kadıköy’de CHP’nin 5. sıradan 1. sıraya yükselmesi ve bugün gelinen gurur tablosunun oluşmasında, Kadıköy Belediyesi ile birlikte Kadıköy’ün gelişmesi için çalışan Kadıköylülerin büyük emeğinin olduğunu vurguladı. Belediye Başkanı olarak Kadıköy’de görev aldığı dönemlerde sosyal demokrat oyların giderek arttığını, seçim sonuçlarından derlediği somut örneklerle açıklayan Öztürk, 2009 seçimlerinden de hep beraber çalışarak büyük bir zaferle çıktıklarını söyledi.
 
KADIKÖY’ÜN BİR AYAĞI AVRUPA’DA
İstanbul Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmayla “En yaşanılır kent” seçilen Kadıköy’ün, dünyada eşi olmayan Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile dünyanın en iyi cihazlarıyla donatılmış olan Kadın Meme Sağlığı Merkezi’ne sahip olduğunu ve kadın sağlığının korunmasına yönelik çalışmaları dolayısıyla Merkez ile gurur duyduğunu ifade eden Öztürk, genç, yaşlı, çocuk, erkek, kadın, engelli yurttaşların tümünün Kadıköy’de mutlu ve beklentilerine uygun yaşayabilmeleri için çaba sarf ettiklerini vurgulayarak konuşmalarını somut projelerle destekledi.
Kadıköy’ün Kreuzberg, Petah-Tikva, Agios-Rentis ile Kardeş Belediye olduğunu, Kadıköy Belediyesi’nin ise Avrupa ile ilişkilerini geliştirme gayretinde olup, sıkı ilişkiler kurduğunu belirten Öztürk, yeşil bina, engelsiz yaşam, Tasarım Atölyesi, gri su ve birçok butik belediyecilik hizmetiyle Kadıköy’ün örnek bir sosyal belediye olduğunu ifade etti.
 
GÖNLÜMÜZ DE ANADOLU’DA
“Anadolu’ya Yardım” kampanyaları çerçevesinde 11 yıldan bu yana Anadolu’da ihtiyaç duyulan okullara, köylere yardım ulaştırdıklarını, Anadolu’da bir sıkıntı olsa Kadıköy’de yüreklerinde hissettiklerini söyleyen Öztürk, 11 yılda 160 bin koliye yakın yardımı Anadolu’ya ulaştırdıklarını da belirtti.
Konuşmasının sonunda ülke genelinde yaşanan söylem ve gelişmelere değinen ve bunlardan kaygı duyduğunu ifade eden Öztürk, ulusal bayramları unutturmayacaklarını belirterek, “Parklar, meydanlarda ve tabii ki Ata’nın huzurunda kutlayacağız” dedi. Güçlüklerin hep beraber aşılacağını, birlikte olunduğu sürece her türlü kötülüğün üstesinden gelineceğini söyleyen Öztürk, “Yaşımız, başımız ne olursa olsun korkmayacağız, sinmeyeceğiz, inzivaya çekilmeyeceğiz, var gücümüzle aydınlığa koşacağız. Kadıköy Belediyesi bu anlayışla çalışıyor, mücadele ediyor” dedi.
Başkanın konuşmasının ardından Grubu bir gösteri sundu. Gösterinin sonunda kokteyle geçildi. Başkan Öztürk eşi Sevgi Öztürk’le birlikte kokteylde tüm konuklarıyla tek tek ilgilenerek sohbet etti.

ARŞİV