Sevgililer Günü'nde aşk şarkıları...

Bu yıl Sevgililer Günü için Kadıköy'de bir çok özel konser var. Seçin birini, alın sevgilinizi, aşkınızı notalar sarsın...

08 Şubat 2011 - 11:11

Bu yıl da 14 Şubat oldu, bu yıl da Sevgililer Günü geldi. Eğer siz bu Sevgililer Günü'nü sevdiğinizle birlikte Kadıköy'de kutlayacaksanız, ilçedeki etkinlikleri sizler için derledik:
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, çok güzel bir ''Sevgililer Günü Konseri''ne ev sahipliği yapacak. Türkiye'nin yetiştirdiği dünyaca ünlü piyanistlerden biri olarak anılan Burçin Büke,
bu konserde benzersiz zenginlikteki müziğiyle insan kalbinin gizemli derinliklerine dokunmayı başarmış üç ölümsüz besteciyi Chopin, Liszt ve Gershwin’i bir araya getirecek. Büke, konserin ilk bölümünde romantik müziğin büyük ustası Frederic Chopin’in karakteristik parçalarından Scherzo No.2,Fantaisie –impromptu ve 1 numaralı Balad’ına yer verirken, konserin ikinci bölümünde Franz Liszt'in en gösterişli eserlerinden biri olan 2. Macar Rapsodisini ve George Gershwin'in ünlü 'Rhapsody in Blue'sunu, aynı sahnede buluşturarak koyu mavi tonlu notaların izini sürecek. 14 Şubat Pazartesi günü saat 20.00'de gerçekleştirilecek konserin biletlerini Süreyya Operası gişesinden ve internet sitesinden temin edilebilirsiniz.


''SEVGİNİN BAŞYAPITLARI''
Tuluyhan Uğurlu aşkı ve sevgiyi anlattığı çok özel konseriyle 14 Şubat Sevgililer Günü’nde bu kez Kadıköy'de olacak. Kadıköy Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşecek konserde Tuluyhan Uğurlu, Sevginin Başyapıtları isimli performansını çok özel görüntüler eşliğinde seslendirecek. Uğurlu, aşk, sevgi ve sevgili için yazdığı yeni eserler ve duygusal çalışmalarından derlenmiş yepyeni yorumlarla seyircisinin karşısına çıkacak. 200’ün üzerinde görüntü ile hazırlanan görsel sunumda, mitolojik aşklardan Romeo Juliet’e, Leyla ile Mecnun’dan Anna Karanina’ya, Mustafa Kemal ile Latife Hanım’dan, Nazım ve Piraye’ye, Mevlana ile Şems’ten, Napoleone Bonaparte ile Josephine’e kadar aşkın her türü, farklı bakış açılarıyla yorumlanıyor. Kozyatağı Kozzy AVM'de Gönül Ülkü-Gazanfer Özcan sahnesinde gerçekleşecek konserlerin ilk seansı 18.00, ikinci seansı saat 20.30'da. Konserin biletleri Biletix ve tiyatro gişesinden temin edilebilir.
Ünlü keman virtüözü Canan Anderson, Sevgililer Günü’ne özel canlı performans sunacak. Anderson, dillerden düşmeyen güncel parçalara kemanıyla getirdiği benzersiz yorumlarıyla müzikseverleri bambaşka diyarlara sürükleyecek. Performanslar, 12 Şubat Cumartesi günü 16:00 ve 17:30'da Kozzy AVM’de ve 13 Şubat Pazar günü ise 14:30 ve 16:00'da Optimum Outlet’te ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.


NİYAZİ ÖLMEZ KALBİMİZİ ISITACAK!..
Opera ustası Niyazi Ölmez de ''Kalbimizi Isıtan Melodiler'' adlı konseriyle Kadıköylü sanatseverlerin karşısında olacak. Görsellerle destekli, teatral metnin üzerine oturtulan konserde aşkın çeşitlerini opera sanatçılarından dinleyeceksiniz. Sevgililer Günü için hazırlanan konser, 13 Şubat Pazar günü saat 16.00’da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.Devlet Operası Sanatçısı Nuri Candaş tarafından operayı ve klasik müziği geniş kitlelerle buluşturmak amacıyla kurulan Candaş Orkestrası da bir Sevgililer Günü konseri verecek. Konser, sanatseverleri popüler opera aryalarından sımsıcak Napolitenlere, unutulmaz müzikaller ve film müziklerinden tutku dolu Latin şarkılar ve Türkçe eserlere kadar uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Konser 13 Şubat Pazar günü 19.00'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kalamış'taki Kadıköy Belediyesi Sosyal Tesisleri Trueblue Restaurant-Cafe-Bar da özel bir Sevgililer Günü konserine ev sahipliği yapacak. Türk pop müziği şarkıcısı Bora Öztoprak ve Kaan Öztürk birbirinden güzel aşk şarkıları ile dinleyenlere aşkı hissettirecek. Konser 14 Şubat Pazartesi akşamı 21.00'de başlayacak.


 


ARŞİV