Sevgililer için özel konser

Ses sanatçısı Erdem Özgen, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde sevgi şarkılarını Kadıköylüler için seslendirdi.

21 Şubat 2011 - 16:09

Kadıköylüler, Sevgililer Günü’ne Erdem Özgen’den sevgi şarkıları dinleyerek kutladılar.
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri evsahipliğinde, 50. si gerçekleştirilen “Anılar ve Müzik” belgeseli ve konserinin konuğu, Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Erdem Özgen oldu.
14 Şubat Pazartesi akşamı Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programın birinci bölümünde, sanatçının yaşamından kesitlerin yer aldığı bir barkovizyon gösterildi. Programın yapımını üstlenen Nesibe Müsevitoğlu’nun sorularınnı yer aldığı sohbet bölümünde Özgen’in sanat yaşamına nasıl başladığı, Devlet Korusu’na girişi, ailesinde müziğe duyulan ilgi “Farz Et” adlı son albümünü çıkarma nedeni gibi konulara değinildi. Basının Türk Sanat Müziği’ne yeterince ilgi göstermemesinden yakınan Özgen, çok sayıda amatör koro yerine, tecrübeli bir şefin yönetiminde 60-80 kişilik büyük bir korunun daha faydalı olacağını belirtti.
Programın Sevgililer Günü’ne rastlaması nedeniyle sanatçı Özgen, repertuvarını sevgi şarkılarından oluşturdu. Konsere büyük ilgi gösteren Kadıköylüler, birçok şarkıda sanatçıya eşlik ederek büyük bir koro oluşturdu.
“Gözleri Aşka Gülen” ile “Ankara Rüzgârı” gibi eserlerin söz yazarı ve bestecisi Gündoğdu Duran ile Yıldırım Gürses’in şarkılarına güfteleri ile hayat veren ve kısa süre önce kaybettiğimiz Mustafa Sevilen’en eşi de geceye konuk olarak katıldı.
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Nesibe Müsevitoğlu, Erdem Özgen’e progamına katılımından dolayı Belediye Başkanı Selami Öztürk adına bir teşekkür plaketi verdi.
Gece, sözleri Musatfa Sevilen’e ait olan “Affetmem Asla Seni” isimli şarkı ile sona erdi.
 


ARŞİV