Sevginin çizgili dili karikatür…

Üsküdar Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü- ARGE Bölümü okullardaki ‘Sevgi’ konulu seminerlere karikatürü de dahil etti. Çengelköy Lisesi’nin katkılarıyla gerçekleşen sunuma İstanbul Anadolu Yakası...

12 Mayıs 2011 - 16:06

Üsküdar Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü- ARGE Bölümü okullardaki ‘Sevgi’ konulu seminerlere karikatürü de dahil etti. Çengelköy Lisesi’nin katkılarıyla gerçekleşen sunuma İstanbul Anadolu Yakası Liseleri ve öğrencileri çizdikleri sevgi konulu karikatürleriyle katıldılar.
4 Mayıs günü gerçekleştirilen etkinlikte karikatürist Kamil Yavuz, Karikatür Atölyesi'nin uluslararası ödüllü öğrencisi Nihat Engin Özyılmaz'la birlikte bir sunum gerçekleştirdi. 1996'dan bu yana çeşitli okullardaki atölye çalışmalarından ve çizilen karikatürlerden örnekleri izleyenlere gösteren Kamil Yavuz, öğrencilere karikatürün evrensel dilini, ‘konuşma balonu’ olmadan sanat içindeki yerini anlattı. Yavuz, son yüzyılda sürekli gelişme gösteren bir sanat dalı olarak karikatürün özellikle öğrenciler tarafından sevildiğini ve oluşturma-uygulama açısından kolaylığını örneklerle ifade etti. Yavuz, ''Karikatür, sevginin çizgili dili’ olarak ele alındığında karikatürün ana teması sevgiden geçer ve içinde insan sevgisi barındırır. Karikatür, çevremizde olan bitenleri mizah duygusu katarak, çizgiyle anlatma yoludur. Çizmek isteyen eline kalemi alır ve çizmeye başlar ve içinde mizah duygusu olan herkes karikatür çizebilir'' dedi. Etkinlik, katılımcı okulların ve öğrencilerinin çizdiği karikatürlerden oluşan serginin gezilmesi ve Kamil Yavuz’un yeniden basılan Karikatür İstanbul Posteri ve kitaplarının imzalanmasıyla sona erdi.


ARŞİV