Sevinçte de kederde de biriz, beraberiz

Kadıköy Belediyesi Halkla İlişkiler Ekibi, Kadıköy’ü sokak sokak, karış karış geziyor, vatandaşın nabzını tutuyor.

21 Mart 2013 - 13:45
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi’nin 6 ay önce kurarak, özel eğitimden geçirdiği, konularında uzman 4 kişiden oluşan yeni Halkla İlişkiler Ekibi, Kadıköy’ü adeta karış karış dolaşıyor, mahalle mahalle, sokak sokak vatandaşla, esnafla yüz yüze görüşmeler gerçekleştiriyor. Halkın belediye çalışmaları konusunda aydınlatılması, proje ve hizmetlerin tanıtımı, vatandaşın yönetimle olan iletişimini kolaylaştırmak ve hızlandırmak için çalışmalar yapan ekibin çözüm odaklı çalışmalarını da unutmamak gerek.
Ekip, 6 aylık bir eğitim süreci sonunda faaliyetine başladı. Bu süreçte belediye işleyişi hakkında bilgi edindiler. Eğitim sonunda da Kadıköy Belediyesi’nin yaptığı faaliyetler ve hizmetler bir çalışma kitabı haline getirildi.
Gönüllü Evleri, Sivil Toplum Kuruluşları, Hemşeri Dernekleri, Okul Aile Birlikleri, Muhtarlıklar da unutulmadı bu süreçte. Hedef kitleye uygun gezi programları düzenlendi. Kadıköy Belediyesi’nin projelerinin tanıtımı yapıldı bu gezilerde. Kasım ayından bugüne kadar 50 grup ve yaklaşık 1000 kişi bu gezilere katılarak, belediye çalışmaları hakkında bilgilendirildi. Gezi gruplarından ve ziyaretler sırasında elde edilen talep ve görüşler anında ilgili birimlere aktarıldı ve çözümlenene kadar takibi yapıldı.
“Okullar Hayat Olsun” projesi hayata geçirildi ve bu kapsamında okullarla protokol yapıldı. Ekip Kadıköy’deki 21 Mahalle muhtarıyla iletişim halinde ve çalışmalarıyla ilgili muhtarlara da bilgi veriliyor. Ayrıca mahalle muhtarlarından, mahalle sakinlerinin istekleri konusunda da bilgi alınıyor, birlikte yapılabilecek çalışmalarla ilgili fikir alışverişlerinde bulunuluyor. Bilindiği üzere son zamanlarda sosyal medya olarak bilinen internet üzerinden iletişim büyük ilgi görüyor. Birim, sosyal medya imkânlarından da yararlanıyor.

‘BİRLİKTE GÜLDÜĞÜMÜZ GİBİ BİRLİKTE DE AĞLARIZ’
Ekip şefi Tülin Yolal, ev ve esnaf ziyaretleri sırasında vatandaşla sıcak ilişki kurduklarını belirterek, “Hem iyi günde hem kötü günde taziye evlerinde de vatandaşlarla birlikte olup, acılarını paylaşıyoruz. Vatandaşlarla sıcak bir ilişki kurmayı başardık. Bazen vatandaşlar sadece sohbet etmek için bile arıyorlar. Bu da bizi mutlu ediyor” diye konuştu. Vatandaşların Kadıköy Belediyesi’nin birçok hizmetinden habersiz olduğunu vurgulayan Yolal, “Anlattığımızda çok şaşırıyorlar. İsteyen vatandaşlarımızı alıp, belediyemizin birimlerini gezdiriyor, sosyal tesislerimizde ağırlıyoruz. Bu konuda isteyen vatandaşlar, bizi 542 50 00 / dahili 1679 - 1680 -1682 no’lu telefondan arayabilirler” diye konuştu.
Ekibin yaptığı çalışmalar arasında yer alan taziye evleri ziyareti, Kadıköylülerin büyük takdirini topluyor. Toplumumuzun ortak değerleri arasında, mutlu günlerde mutluluğu paylaşmak olduğu gibi acı günlerimizde de acıyı paylaşmak var. Kadıköy Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi işte bu anlayış doğrultusunda cenaze evlerini de ziyaret ediyor, acıyı paylaşıyor, taziyede bulunuyor. 2 aylık süre içerisinde 100 taziye evi ziyaret edildi. Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk de başsağlığı için bizzat aileleri arayarak taziyede bulundu. Ayrıca böyle sıkıntılı ve acılı günlerde acıyı bir nebze olsun azaltmak amacıyla cenaze evlerine ikramda bulunuldu. Aileler ile sohbet edildi, acıları paylaşıldı.

ESNAF YALNIZ DEĞİL
Halkla İlişkiler Birimi, Hasanpaşa esnafının ortak problemleri hakkında da tespitler yaptı. Tıpkı bölge sakinleri gibi esnafın da yeşil alan ve park istediği belirlendi. Ağırlıklı olarak Gazhane Deresi Sokak, Hürriyet Sokak vb. yerlerle ilgili güvenlik şikâyeti alan birim, bunları emniyet müdürlüğüne iletmek üzere raporladı.
Esnafın Gazhane probleminin yanı sıra Kurbağalıdere’den de şikâyeti olduğu tespit edildi. Bir an önce ıslah çalışmalarının tamamlanmasını talep eden esnafa ve bölge sakinlerine konunun muhatabının İstanbul Büyükşehir Belediyesi olduğu anlatıldı.
Yeni ruhsat alan işyerleri de unutulmadı. Ruhsat alan işletmelere, Kadıköy Belediye Başkanı’nın hayırlı olsun mesajı eşliğinde çikolataları da ulaştırıldı.

GENÇ VE DİNAMİK BİR EKİP
Halkla İlişkiler ekibi, şu isimlerden oluşuyor:
-Tülin Yolal: Halkla İlişkiler Şefi. Kocaeli Üniversitesi Pazarlama Bölümü ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümlerini tamamladı.
-Elif Dindar: Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü tamamladı.
-Bayram Turan: Kocaeli Üniversitesi Dış Ticaret ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümleri’nden mezun.
-Cenk Tankal: Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık ile Eskişehir Anadolu Üniversitesi Çalışma Ekonomisi mezunu.

ARŞİV