Seyfettin Efendi'nin Kadıköy ziyareti…

Çizgi roman dünyasının önemli isimleriyle, farklı alanlardan ünlü sanatçılar ‘Seyfettin Efendi ve Esrardaşları’ sergisi için Devrim Kunter’in ünlü karakteri Seyfettin Efendi’yi yorumluyor.

18 Aralık 2013 - 16:24
Gökçe UYGUN

Çizgi roman dünyasının asil ve asi duruşlu karakterlerinden Seyfettin Efendi, yanına arkadaşlarını da alarak Kadıköy’ü ziyaret edecek önümüzdeki günlerde! Tabiki bu ziyaret bir sergi vesilesiyle olacak; “Seyfettin Efendi ve Esrardaşları”’ sergisi… 
“Seyfettin Efendi’ni yaratıcısı Devrim Kunter, aynı zamanda sergiyi düzenleyen kişi. Kunter’in Nisan’da çıkacak “Esrarengiz Hikâyeler” kitabı farklı yazar ve çizerlerin katılımıyla oluşturulmuş daha önce. Ancak Kunter’in bu çizimleri sadece kitapta kullanmak değil sergilemek de istemiş. Bunun için Kargart’dan Murat Seçkin ile görüşüp, olumlu yanıt alınca sergi için kolları sıvamış. Peki serginin ismi nasıl ortaya çıkmış? Seyfettin Efendi, İfşa-yi Sırr teşkilatının kurucusu. Onunla ilgili bir sergi yapınca sırdaş/esrardaş benzeşmesini uygun bulmuşlar ki sergi isminin fikirbabası da S.Emre Taşkıran olmuş. Sergiye katılan esrardaşların isimleri de şöyle: Yasemin Baran, Yıldıray Çınar, Hakan Duman, A.Gökhan Gültekin, Melik İskender, Sümeyye Kesgin, Devrim Kunter, Gülden Kunter, Elif Kut, Cansın Çağlar Özdemir, Mehmet Özen, Baykal Sarıoğlu, Ömer Tunç, Rıza Türker, Necmi Yalçın, Emir Yardımcı. Kunter, bu kişilerin kimine zaten önceden de tanıyormuş. Çizimlerini beğendiği sanatçılara internet yoluyla ulaşıp teklif götürmüş ve olumlu yanıt aldıklarıyla sergiyi oluşturmuş. Sergide temel olarak 15 sanatçının kendi yorumlarıyla Seyfettin Efendi çizimleri yer alıyor. Tabii sadece Seyfettin Efendi’yi değil, dostlarını, düşmanlarını da çizenler de olmuş. Seyfettin Efendi ve esrardaşları, 25 Aralık akşamı serginin ücretsiz açılış kokteylinde sizi bekleyecek. Açılışa gidemezseniz de, sergi 8 Ocak’a dek çizgiroman severleri ağırlıyor olacak.


ARŞİV