Sezonun ilk konserleri başlıyor

İşte size yeni sezonun ilk ayında Kadıköy konserlerinden bir seçki…

22 Ekim 2015 - 16:16
Kültür ve sanatın merkezi Kadıköy, yeni sezona hızlı başladı. İlçenin dört bir yanı, kültür sanat etkinlikleriyle dolu; sergiler, film gösterimleri, konserler… Biz de siz müzikseverler için konserlerden bir derleme yaptık.
• Saksafonda Kürşat Başar, piyanoda Burçin Büke, basta Elcil Gürel ve davulda İzzet Hiçkalmaz’dan oluşan topluluk; Jale’nin solist olarak katılacağı konserde caz ve latin müziği klasiklerinden Türk Hafif Müziği’nin unutulmaz eserlerine, kendi bestelerinden Türk Halk Müziği’nin farklı yorumlarına kadar çok geniş bir yelpazede eserler yorumlayacak. (23 Ekim / 20.00 / Kozyatağı Kültür Merkezi)
• O Ses Türkiye yarışmasında başarılı olan Ozan Öztürk, “Neyleyim İstabul” ve diğer şarkılarını seslendireceği bir konser verecek. (23 Ekim / 20.00 / Barış Manço Kültür Merkezi)
• İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı eğitmenlerinden Esra Ovalı’nın öğrencileri, ücretsiz bir akordeon dinletisi sunacak. (25 Ekim / 18.00 / Barış Manço Kültür Merkezi)
•  İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Cumhuriyet’in 92’nci yılını bir konser ile selamlayacak. (30 Ekim / 20.00 / Caddebostan Kültür Merkezi)
• Şef Masis Aram Gözbek yönetiminde, yurt içi ve yurt dışında sayısız performans sergileyerek 15 madalya sahibi olan dünya şampiyonu Boğaziçi Caz Korosu, sezonu bu konserle açacak. (31 Ekim / 20.30 / Caddebostan Kültür Merkezi)



USTALAR KADIKÖY SAHNELERİNDE

·      Bülent Ortaçgil & Birsen Tezer: Türkiye’nin dört bir tarafında konserler veren ve büyük ilgi gören usta sanatçılar Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer, ilk kez Bostancı Gösteri Merkezi’nde olacak. Şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil ve büyülü sesiyle Birsen Tezer, 24 Ekim Cumartesi günü saat 21.00’de bir kez daha müzikseverlerin karşısına çıkacak. Birsen Tezer kendi orkestrası ile sahne aldıktan sonra sahneyi Ortaçgil ve arkadaşlarına bırakacak. Bu özel gecenin en önemli kısmı ise iki efsane ismin aynı sahneyi paylaştıkları anlar olacak.
·      Mavi Sakal: Kadıköy’deki bir başka önemli konser de 23 Ekim gecesi olacak. Türk rock müziğinin kült gruplarından Mavi Sakal, uzun bir aradan sonra çıkardığı yeni EP’si (kısa albüm) ‘Naklen’in tanıtım turnesi kapsamında saat 22.30’da KadıköySahne’de seyirci karşısına çıkacak.


ARŞİV