Söğütlüçeşme'de ağaç katliamı

Marmaray Projesi kapsamında tren hatlarında yapılan yenileme çalışmaları kapsamında kesilen ağaçlar, vatandaşların tepkisine neden oldu.

16 Nisan 2014 - 09:37
29 Ekim 2013’te açılan Ayrılıkçeşme-Kazlıçeşme Marmaray hattındaki Söğütlüçeşme durağı için kapatılan ve şu anda inşaat halinde olan Söğütlüçeşme tren istasyonundaki yenileme çalışmaları nedeniyle onlarca yıllık ağaçlar kesiliyor.
Marmaray projesi kapsamında kapatılan Söğütlüçeşme İstasyonunda daha önce ağaçların bir zarar göremeyeceği belirtilmesine rağmen 8 Nisan 2014 saat 17.00’da İstasyonda, işçiler tarafından ağaçların kesimi başladı. Durumu fark eden Zühtüpaşa Mahallesi sakinleri ve Mahalle Muhtarı Harika Develilioğlu ağaçların kesilmesine tepki gösterdi. Ağaçları kesen çalışanların, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla görevlendirildiklerini söylemesi üzerine Harika Develilioğlu işçilerin bölgede ağaç kesimi yapmalarına dair izin belgelerini görmeyi talep etti. Görevliler izin belgelerinin yanlarında olmadığını söylemesi nedeniyle Develilioğlu ağaç kesimini durdurmak istedi. Saat 19.30’a kadar görevlilerle ağaçları kestirmemek için münakaşa ettiğini belirten Zühtüpaşa Mahalle Muhtarı, görevlilerin izin belgelerini getireceklerini söylemesine rağmen yetkili birisi tarafından bilgilendirilmediğini dile getirdi.

ARŞİV