"Şiddetten uzaklaşmak hakkımız!"

​Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 6284 sayılı Kanun hakkında farkındalık yaratmak üzere çalışmalarını sürdürüyor

28 Kasım 2022 - 15:01

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Türkiye’de kadına yönelik şiddetle mücadelenin temel mekanizmalarından biri olan 6284 sayılı Kanun’u geniş kitlelere anlatabilmek için ülke genelinde çalışma başlattı. Kampanya aracılığıyla; kadınlar şiddetsiz bir hayat kurma kararı aldıklarında, şiddetten uzaklaşmalarını sağlayacak koruyucu ve önleyici tedbirleri etkin olarak sunması gereken 6284 sayılı Kanun hakkında farkındalığı artırmak ve bu yasanın hayati önemini vurgulamak hedefleniyor. 

Mor Çatı’nın, şiddete maruz kalan kadınlara yararlanabilecekleri hakları konusunda kapsamlı bilgi vermek için 6284 sayılı Kanun metni, kanun ile faydalanabilecekleri destekleri ve kanuna erişimde ihtiyaç duyacakları pratik bilgileri bir araya getirdiği www.kararaldim.org adlı mikro sitesi bulunuyor. Site aracılığıyla, kadınların yaşadıkları şiddetten kurtulmak için faydalanabilecekleri tüm seçenekleri anlaşılır bir dil ve destekleyici bilgilerle anlatan vakıf, bu konuda daha geniş kitlelere ulaşmak için görsel materyaller ve filmler de hazırladı. Bu kapsamda hazırlanan video, sosyal medya hesaplarından ve İstanbul'da bulunan metro reklam alanlarından izlenebilir. Kampanya dahilinde Büyükçekmece, Avcılar, Ataşehir, Kadıköy, Şişli ve diğer ilçelerin sokaklarında billboardlarda görselleri ve televizyon kanallarında ise reklamını görmek mümkün olacak.

Kampanya kapsamında Mor Çatı’nın da içinde olduğu Kadın Sığınakları ve Da(ya)nışma Merkezleri Kurultayı bileşeni olan kadın örgütleri 16 ilde eş zamanlı etkinlikler düzenleyip, broşür dağıtarak kanunun sağladığı haklar konusunda bilgilendirme çalışması yapacaklar. 


ARŞİV