ŞİFA NİYETİNE ŞİİR

Modalılar, Moda semtinin sanatçı ruhlu eczacısı Melih Ziya Sezer’in şiirlerini konuştu. Moda Muhtar Meclisi ve Tarihçi Kitabevi işbirliğinde “Melih Ziya Sezer şiiri” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi.

11 Aralık 2014 - 14:47
Modalılar, Moda semtinin sanatçı ruhlu eczacısı Melih Ziya Sezer’in şiirlerini konuştu. Moda Muhtar Meclisi ve Tarihçi Kitabevi işbirliğinde 6 Aralık Cumartesi günü “Melih Ziya Sezer şiiri” konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. 82 yaşındaki Sezer’in de katıldığı, kitabevindeki söyleşide Sezer’in şiir anlayışı ve kitapları ele alındı.

İlk şiirleri 13 dergisinde yayımlanan Melih Ziya Sezer, Üç Yeşil Zeytin isimli ilk şiir kitabını 1954 yılında çıkardı. İkinci kitabı Pepe 1986’da yayımlandı. Bu 2 kitapta yer alan ve almayan tüm şiirleri tek bir kitapta biraraya getirildi. Bizim Sanat Yayınları'ndan çıkan “Melih Ziya Sezer-Bütün Şiirleri (2013)” adlı kitapta, 246 şiir yer alıyor.

HAYATA SERENAT YAPAN ŞİİRLER
Moda Muhtar Meclisi üyelerinden, gazeteci-yazar Muzaffer Ayhan Kara da, “Eczacı Melih Bey’i büyük şair olarak kaç kişi bilir?” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kara yazısında, “’Melih Bey’in Moda’da, cadde üzerindeki eczanesini, eczaneden öte ‘ecza müzesi’ni kim bilmez? Fakat onu yakından tanıyanların dışında, aynı zamanda çok has bir şair olduğunu pek bilen yoktur. Biraz mütevazılığından, biraz da şiirin zamana yenik düşmesinden belki… Kim bilir, belki de Melih Bey’in eczacılıkla şiir arasında arafta kalmasındandır… (…) Melih Bey’in şiiri, hakikaten değme şiir… Aşk var, sevda var boylu boyunca… Ayrılık, hüzün, hasret, geçmiş, gelecek, ölüm, deniz var alabildiğine… Son derece ince işlenmiş, sözcüklere değeri verilmiş şiirler… Yalın ama yaldızlı… Soluklu şiirler, evrensel… Hayatın sahiciliğini yakalayan ama masallara da açık… Şimdiyle geçmiş, gelecekle bilinmezlikler arasındaki hayata serenat yapan şiirler…”diyor.
 

 

 

 


ARŞİV