Şifalı bitkileri tüketirken dikkatli olun

Caddebostan Gönüllüleri’nin düzenlediği etkinlikte, şifalı bitkilerin doğru kullanımını ve kullanımında doğru bilinen yanlışlar tek tek örnekler verilerek anlatıldı.

29 Mart 2011 - 10:35


Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri, son yıllarda kullanımı giderek artan şifalı bitkilerin nasıl kullanılması gerektiği hakkında bilgi verilen bir toplantı düzenlediler.
15 Mart Salı günü Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu’nda düzenlenen toplantıda, TABDER (Tüm Aktarlar ve Baharatçılar Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiricileri Derneği) Başkanı Ayhan Ercan, şifalı bitkilerin doğru kullanımını ve kullanımında doğru bilinen yanlışları tek tek örnekler vererek anlattı, bu konudaki bilgi kirliliğinin ne boyutlarda olduğu izleyicilere gösterdi. Bazen TV’lerde verilen bilgilerin bile yanlışlarla dolu olduğunu söyleyen Ercan, bu konuda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortaklaşa olarak sahte şifacılarla mücadeleye başladıklarını, sonuçları almaya başladıklarını anlattı. Genel hatlarıyla belirtilen konuların ardından izleyicilerle karşılıklı soru-cevap şeklinde geçen etkinlikte, Kadıköy’de yaşayan izleyicilere sertifikalı ürünleri tüketmeleri uyarısı yapıldı. Tüketicilerin merak ettikleri ya da şüphelendikleri ürünler için Sanayi Bakanlığı’na bağlı ‘’www.tuketici.gov.tr’’ adresinden bu ürünleri kontrol edebilecekleri vurgulandı.
 


ARŞİV