Şifresizler Ali Demir'e ‘bayıldı'

Liselilerin YGS’deki şifre skandalının sorumlusu olarak gördükleri ÖSYM Başkanı Ali Demir’e tepkileri sürüyor. Liseli Öğrenci Birliği üyeleri, Kadıköy İskelesi’nde istifa etmeyen Ali Demir yüzünden...

08 Haziran 2011 - 10:53

Liselilerin YGS’deki şifre skandalının sorumlusu olarak gördükleri ÖSYM Başkanı Ali Demir’e tepkileri sürüyor. Liseli Öğrenci Birliği üyeleri, Kadıköy İskelesi’nde istifa etmeyen Ali Demir yüzünden ‘bayıldı’.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda yaşanan şifre skandalından sonra “Şifresizler” adını alan Liseli Öğrenci Birliği üyesi gençler, ÖSYM Başkanı Ali Demir’in istifası için eylemlerine devam ediyor. LÖB’lü gençler, Kadıköy İskele Meydanı’nda, Ali Demir yüzünden bayıldı, sınav sisteminin kaldırılmasını istedi. Kadıköy halkı da eyleme katılarak alkışlarla gençlere destek verdi.
“Ali Demir sana bayılıyoruzzzz” pankartı açan liseli gençler, iskele önünde YGS’nin kaldırılmasını talep eden dövizler taşıdı. “Batsın sınav sisteminiz, YGS’ye inat yaşasın hayat”, “Kalemleri kırdık, geri dönüş yok” sloganları atan gençlere, Ali Demir maskesi takmış bir genç, ÖSYM Başkanı olarak hitap etti, yaptıklarından utanç duymadığını, herkesin kendisini haklı gördüğünü söyledi. Bunun üzerine gençler, daha fazla dayanamayıp “bayıldı” ve yere uzandı.
Kadıköy halkının ilgiyle izlediği eylemde yapılan açıklamada, “Bizler, Liseli Öğrenci Birliği olarak Ali Demir’in istifa etmemesine bayıldık” denildi.
“Sınav sistemi yüzünden gençlerin intihar etmesi, dershane parası yüzünden velilerin tutuklanması, puanların yanlış hesaplanması, Ali Demir’in ‘Gelmiş geçmiş en güvenli sınavdı’ demesi, YÖK Başkanı’nın ‘Hiçbir öğrenci hakkı yenmedi’ demesinin öğrencileri bayılttığı” ifade edilen açıklamada, “ÖSYM Başkanı’nın istifasını istiyoruz. Daha fazla hakkımızın yenmemesi için ayılıyoruz. Bizi bayıltanlara karşı tüm liselileri, velileri ve duyarlı halkımızı liselilerin haklı mücadelesine davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Açıklamadan sonra gençler, “Ali Demir istifa” şeklinde tempo tutarak ayağa kalktı, Demir’in maskesini yaktı. Kadıköy halkı, gençlere alkışlarla destek verdi, “Kalemleri kırdık geri dönüş yok” diyen gençlerle birlikte kalem kırdı.

Fotoğraflar: ETHA


ARŞİV