Sigarasız yaşam semineri

Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde sigarasız yaşam semineri düzenlendi. Kadıköy Belediyesi Korkmaz Altuğ Polikliniği’nden Dr. İlhan Makinacı sigaranın sağlığa zararları konusunda bilgiler verdi.

28 Nisan 2016 - 14:52
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde sigarasız yaşam semineri düzenlendi. Kadıköy Belediyesi Korkmaz Altuğ Polikliniği’nden Dr. İlhan Makinacı sigaranın sağlığa zararları konusunda bilgiler verdi. Sigaranın içinde yaklaşık 4 bin çeşit zararlı madde olduğunu belirten Makinacı, içilen her sigaranın ömrü 5 dakika azalttığını söyledi. Sigara kullanımının akciğer, gırtlak, mide kanserlerine, damarlarda tıkanma, kalp krizi, nefes darlığı, öksürük, kemiklerde erime, ciltte kırışıklık ve daha bir çok hastalığa neden olduğunun altını çizen Makinacı bu alışkanlığın tüm yaşamı olumsuz etkilediğini ifade etti.
KİLO VERMENİN PÜF NOKTALARI
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde Spor Eğitmeni Volkan Budaksal’ın sunumunu yaptığı “Sağlıklı Kilo Vermenin Püf Noktaları” konulu seminer düzenlendi. Budaksal sağlığı korumanın üç temel prensibinin egzersiz, beslenme ve uyku olduğunu, egzersizin kalbi, kasları, kemikleri güçlendirdiğini, sinir sistemini rahatlattığını dile getirdi. Budaksal kilo almanın nedenlerini ise şöyle sıraladı: “Yanlış ilaç kullanımı, hormonal bozukluklar, metabolizmanın yavaş çalışması, stres ve psikolojik sorunlar, bedensel aktivite eksikliği, çok uyuma ya da düzensiz uyku.”

ARŞİV