Sigaraya karşı öğrenci eylemi

Sigaranın zararları öğrenciler tarafından gerçekleştirilen eylemle bir kez daha vurgulandı.

19 Nisan 2012 - 15:13

Sigaranın zararları öğrenciler tarafından gerçekleştirilen eylemle bir kez daha vurgulandı.

Türkiye Öğrenci Konseyi sigara eylemi gerçekleştirdi. 18 Nisan Salı günü Altunizade’de düzenlenen ve yüzlerce öğrencinin katıldığı “Dumana Dur De” etkinliğinde sigaranın sağlığa zararları vurgulanırken, her gün 300 insanın sigara ve sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle yaşamını yitirdiği vurgulandı.
300 TABUTLU EYLEM
Türkiye Öğrenci Konseyi Sağlık-Spor-Çevre Üst Komisyonu Koordinatörlüğü’ndeki “Dumansız Kampüs” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Dumana Dur De” yürüyüşü sonrası bir basın açıklaması yapan Türkiye Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, “Her gün 300 insanımızı sigaradan kaynaklanan hastalıklar nedeniyle kaybediyoruz. Biz de bu konuda farkındalık oluşturmak adına 300 tabutla bir yürüyüş düzenledik. Altunizade’den başlayan yürüyüşümüz bir sigara firmasının genel müdürlüğü önünde sona erdi” dedi.
Eylemin amacının kampüslerde sigara içilmesini engellemek olmadığını belirten Ağaoğlu, “Gerek kampüslerde gerek normal yaşamda sigara kullananların bırakmasını ve kullanmayanların ise hiç başlamamasını amaçlamaktayız” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından eylem herhangi bir olay yaşanmadan tamamlandı.
Mustafa SÜRMELİ

ARŞİV