Sirkeci Garı devredildi

BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, "Uzun zamandan beri Haydarpaşa Garı yok etmeye çalışan TCDD ve İBB yüzlerini bu sefer Sirkeci Garı’na çevirmişlerdir"

06 Mart 2015 - 09:42

 Eylem fotoğrafı: Sultan Güner

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), kendi bünyesindeki tarihi Sirkeci Garı'nın kullanım hakkını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) devretti. İBB’nin tarihi garı, envanterinde bulunan özel koleksiyonun sergileneceği bir “kent müzesi” olarak kullanacağı belirtildi.

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası ve Haydarpaşa Dayanışması ise devre tepki gösterdi. 1 Mart Pazar günü Sirkeci Gar önünde yapılan eylemde, “Sirkeci gardır gar kalacak” pankartı açıldı,  “Garlar tarihtir satılamaz!”, “Ulaşım hakkı engellenemez!” sloganları atılı. Basın açıklamasını okuyan BTS Genel Başkanı Nazım Karakurt, “Uzun zamandan beri Haydarpaşa Garı yok etmeye çalışan TCDD ve İBB yüzlerini bu sefer Sirkeci Garı’na çevirmişlerdir. TCDD Eski Genel Müdürü giderayak Sirkeci Garı, İETT ve İBB’ye peşkeş çekmiştir. Oysa TCDD, demiryolu işletmeciliği için hayati önem taşıyan Sirkeci Garı için daha önceki yıllarda İBB’nin bu tür girişimlerine karşı dava açmış ve bu davaları kazanmıştır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da diğer garlara karşı yapılanlara nasıl karşı durmuşsak Sirkeci Garı için de aynı tavrı göstereceğiz” dedi.


ARŞİV