Site ve apartman yöneticilerine yönelik seminer

Kadıköy Belediyesi, geçtiğimiz hafta “Site ve Apartman yöneticilerini bilgilendirme” seminerine ev sahipliği yaptı. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinden makine mühendisleri...

22 Aralık 2010 - 12:23

Kadıköy Belediyesi, geçtiğimiz hafta “Site ve Apartman yöneticilerini bilgilendirme” seminerine ev sahipliği yaptı. Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesinden makine mühendisleri Fatma Ersoysal, Sedat Gümüşkaya ve Oya Sezar Akgüneş’in katılımıyla, Kadıköy Belediyesi Brifing salonunda site ve apartman yöneticilerini bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
Seminerde; kazan tipleri, doğalgaz, bacaların temizliği ve merkezi ısıtma sistemleri konularında bilgi verildi. Bacaların bina güvenliği için büyük önem taşıdığını söyleyen makine mühendisi Fatma Ersoysal, “Baca bağlantıları mutlaka sızdırılmaz olmalıdır. Bacaların kesiti her yerde aynı olmalı, baca cihaz tipine uygun belli bir yükseklikte olmalıdır. En önemlisi bacalar, depreme dayanıklı bir sistem kullanılarak yapılmalıdır” dedi.
Tesisatlara ilişkin bakım ve temizlik sorunları, alt yapılar ve sorunları, depremle ilgili donanımlar ve önlemler gibi teknik konuların da işlendiği seminerde, site ve apartman yöneticilerine, “Hukuksal ve yöntemsel konular” başlığı altında “Kat mülkiyeti” kanununun son durumu, yönetim planı, yönetici denetçi ve sorumlulukları ile işletme projesi konularında bilgi verildi.
Konuşmaların ardından dinleyicilerin yönelttiği sorular da mühendisler tarafından cevaplandırıldı.

Büşra DURGUN


 


ARŞİV