Şizofreni hakkında bilgilendirildiler

Şizofreni hastalarıyla ilgili hastalığın ilk evreleri, gelişmesi ve diğer aile fertlerinin yapması gerekenler, Avrasya Şizofreni Derneği’nin organizasyonuyla psikiyatr Dr. Ünal Yürekli tarafından...

08 Mart 2011 - 10:09

Şizofreni hastalarıyla ilgili hastalığın ilk evreleri, gelişmesi ve diğer aile fertlerinin yapması gerekenler, Avrasya Şizofreni Derneği’nin organizasyonuyla psikiyatr Dr. Ünal Yürekli tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda katılımcılara anlatıldı. Yürekli, katılımcıların sorularını da cevaplandırdı.
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Gönüllüleri’nin hayata geçirdiği etkinlik, şizofren hastalarından Serhat Duruöz ve Erbil Hıdır’ın bireysel gitar resitalleri ardından Mehmet Polattaş yönetiminde saz eşliğinde koro dinletisi ve tiyatrocu Çağdaş Yeşilbağ’ın sahnelediği “Biz Deli Deriz” adlı tiyatro oyunuyla devam etti. Daha sonra derneğe destek amaçlı olarak Masalın Aslı Grubu da özgün müzik dinletisi gerçekleştirdi.
Caddebostan Gönüllüleri, bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarını, “Bu program hem etrafımızda var olan ama bizlerin görmezden geldiğimiz bazı gerçekleri bize hatırlattı, hem de bize bu gibi durumlarda nasıl davranacağımızı örneklerle gösterdi” dediler.


ARŞİV