Söküldü hâlâ takılmadı

Hız azaltıcılar yerleştirildikten sonra kazaların yaşanmadığı sokakta hız azaltıcılar söküldü yeniden kazalar meydana gelmeye başladı.

25 Temmuz 2013 - 11:14
 
Söküldü hâlâ takılmadı
 
Hız azaltıcılar yerleştirildikten sonra kazaların yaşanmadığı sokakta hız azaltıcılar söküldü yeniden kazalar meydana gelmeye başladı.
 
Mustafa SÜRMELİ      
 
Kadıköy Göztepe’deki Tanzimat Sokak ile yeni adı Prof. Dr. Reşit Belgesay Sokak’ın kesiştiği kavşak yaşanan trafik kazalarıyla gündeme gelmiş, vatandaşların konuyu gazetemize iletmesi üzerine “Bu kavşağa bir çözüm bulunsun” başlığıyla daha önce haber yapmıştık. Haberimiz üzerine harekete geçen Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü sık sık kazaların yaşandığı sokağa hız azaltıcılar yerleştirmiş, kaza olayları da bitmişti. Ancak hız durdurucular geçtiğimiz günlerde bir çalışma nedeniyle söküldü. Ancak hâlâ takılmadı. Bu sürede vatandaşlar tarafından korkulu rüya haline gelen kazalar yeniden yaşanmaya başladı. Şimdi bölge sakinleri sökülen hız azaltıcıların bir an önce takılmasını, aksi halde bir kazaya maruz kalmaktan korktuklarını söylüyorlar.
Bölgenin 21 yıllık esnafı Adem Meriç, hız azaltıcılar takılmadan önce sözkonusu yerde pek çok kaza yaşandığını, hız azaltıcıların yerleştirilmesi sonrası ise kazaların sona erdiğini söyledi. Ancak Reşit Belgesay Sokak’ta alt yapı çalışmaları başlayınca yerleştirilen hız azaltıcıların söküldüğünü belirten Adem Meriç, o gün bu gündür de yeniden yerleştirilmediğini vurguladı. Tekrar başa dönüldüğünü ve bunun kendisi ve bölge sakinlerini endişelendirdiğini, zira her gün kullandıklarını söyleyen Meriç, “Reşit Belgesay Sokak’taki fiber optik çalışmasından dolayı yapılan kazıda kaldırıldı ve tekrar yerine konulmadı bu süreçten sonra kazalar artmaya başladı. Bu kavşaktaki hız durdurucuların tekrar yerine konulmasını istiyoruz” dedi.
 
 

ARŞİV