ÇSM'ye kayıtlar başlıyor

Çocukların sanatın birçok dalında ücretsiz eğitim gördükleri Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, yeni dönem için kapılarını açıyor. Kayıtlar 2-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek

25 Ağustos 2016 - 16:10
Çocukların sanatın birçok dalında ücretsiz eğitim gördükleri Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi, yeni dönem için kapılarını açıyor. 2-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek kayıt döneminde tek şart Kadıköylü olmak!


Kadıköy Belediyesi’nin, dokuz yıldır sanatın birçok dalında çocuklara ücretsiz eğitim verdiği Çocuk Sanat Merkezi (ÇSM) onuncu yılına hazırlanıyor. Yeni dönem kayıtları 2-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.
ÇSM’ de müzik, bale, dans, drama ve resim bölümlerinde eğitimler veriliyor. Çocukların bu bölümlerde eğitim alabilmeleri için yetenek sınavı yapılmıyor. Sınırlı kontenjan gereği başvuru sırasına göre kayıt yaptırılıyor. Ayrıca Çocuk Sanat Merkezi’nde herhangi bir müzik bölümünden mezun olmuş 10 yaş ve üzeri çocuklar viyola, çello, flüt, klarnet ve saksafon bölümlerine başvurabilme imkânları da var.
Bale ve Dans bölümünde klasik bale, tap dans, modern dans ve halk dansları branşlarında dersler veriliyor. Klasik baleye 5-7 yaş arası çocuklar seçilirken diğer branşlara 6-14 yaşındaki çocuklar kabul ediliyor. Bale, Dans ve Müzik bölümleri için kayıtlar, 5–30 Eylül günleri arasında alınacak. Kayıtların her gün 09.30-12.00 ve 13.00-16.30 saatleri arasında yapılacağı ÇSM, 10-18 Eylül 2016 tarihleri arasında Kurban Bayramı sebebiyle kapalı olacak. Kayıtlar 19 Eylül 2016, Pazartesi günü saat 09.30 itibariyle yeniden başlayacak.

KADIKÖY İKAMETİ ZORUNLU
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde ilgi gören bir diğer bölümse Drama bölümü. Bir yıl eğitim veren bölüm için bir an önce başvuru yapmak gerekiyor zira kontenjan sınırı var. Başvuru sıralamasında önde olan 6-14 yaş arasındaki tüm çocuklar bu bölümde eğitim görme şansını yakalıyor. Resim bölümü de bir yıl sürüyor ve yetenek sınavı yapılmıyor. Drama bölümü gibi bu bölüme de başvuru sırasına göre 6-14 yaş arası tüm çocuklar kabul ediliyor.
Çocuk Sanat Merkezi’nde eğitim görebilmek için tek şart Kadıköy sınırları içinde ikamet etmek. Kayıt için başvuran çocukların TC Kimlik Numaraları isteniyor ve Nüfus Müdürlüğü’nden ikamet yerleri kontrol edildikten sonra başvuruları onaylanıyor. Her çocuğun sadece tek bir branşa başvurabileceği Çocuk Sanat Merkezi’nde, uzman eğitmenler ders veriyor.

ALMANYA’YA MEZUN VERDİ
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi her yıl binlerce mezun veriyor. Bu mezunlardan biri olan genç çellist Selin Demirel, Almanya’da ‘üstün yetenekli genç’ olarak müzik eğitimi alıyor. Müzik eğitimine 2006 yılında 8 yaşında iken Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi’nde gitar ile başlayan Demirel, hem yurtdışında konserler veriyor hem de Almanya’da konservatuar eğitimi alıyor. Demirel, Kadıköy’den Almanya’ya uzanan macerasında Çocuk Sanat Merkezi ile ilgili gazetemize şunları söylemişti: “Gitar çalmak istiyordum zaten. Ailem de elbette beni destekledi. Kadıköy’de böyle ücretsiz bir merkez olduğunu duymuş annem. Bana sordu gitmeyi isteyip istemediğimi. Ben de çok istedim. Başvurdum, kabul edildi. Orada güzel ve iyi bir eğitim aldım. Çoğu konservatuar mezunu olan müzik hocalarım, konservatuar sınavına hazırlanmam konusunda çok yardımcı oldular. Çok memnun kaldım. Net bir şekilde şunu söylemem lazım ki bana müziği sevdirdiler. Her hoca ya da okul bunu başaramayabilir. O kadar sevdim ki müziğin hayatımda hobi olarak kalmayıp mesleğim olmasında, ÇSM’deki hocalarımın etkisi büyük.”
 
BAŞVURU İÇİN:
ÇSM 2016/17 eğitim yılı kayıtları ile ilgili detaylı bilgi www.cocuksanatmerkezi.kadikoy.bel.tr adresi ile Feneryolu Mah. Fahrettin Kerim Gökay Cad. Çamtepe Sok. No.1, Göztepe adresindeki Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi 5. katından ve (0216) 542 50 00 numaralı telefondan Müzik Bölümü için 2100 ve 2101; Drama-Resim Bölümleri için 2106 ve Dans-Bale Bölümleri için 2125 dahili telefonlardan edinilebilir.
 
ÇSM’DE NELER YAPILDI?
2008 yılında Kadıköylü çocukların sanat eğitimine destek vermek için açılan Çocuk Sanat Merkezi’nden bugüne kadar 20 bin çocuk ücretsiz yararlandı.
2015 yılında ise alanında uzman 27 öğretmen; bin 500’ü Müzik bölümünde, 2 bini Dans, Drama ve Resim bölümlerinde olmak üzere bu yıl 4-14 yaşları arasında toplam 3 bin 580 öğrenciye eğitim verdi.  Merkez, üç yıl önce başlattığı 4-5 yaş grubu için ‘Erken Yaş Müzik Eğitimi’ ve ‘Ritmik Oyun Grubu’ çalışmalarına bu yıl ‘Anne-Çocuk’ çalışmasını ekledi. Merkezde ayrıca vurmalı çalgılarla müzik terapi ve bale sayesinde zihinsel engelli çocuklara yönelik çalışmalar yapılıyor.

ARŞİV