SODEM'li belediyelerden Van'a yardım eli

İstanbul’da Kadıköy Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi belediyelerden Van’daki kardeşlerimize yardım eli uzandı...

03 Kasım 2011 - 08:54

İstanbul’da Kadıköy Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) üyesi belediyelerden Van’daki kardeşlerimize yardım eli uzandı. Yaşanan deprem sonrası bölgedeki kardeşlerimizin yaralarına merhem olmak için kolları sıvayan SODEM üyesi belediyeler vatandaşlardan gelen yardımları tırlarla Van’a gönderdi.

6’sı Erciş’e, 5 tanesi de Van’a olmak üzere daha önce 11 tırlık bir yardım konvoyunun deprem bölgesine ulaştığını ve dağıtımlarının yapıldığını söyleyen Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk, taleplere göre yardımlar gönderdiklerini belirterek, çadır, su, kuru gıda, hijyenik malzeme ve battaniye ihtiyacına cevap verecek şekilde yeni bir yardım konvoyu oluşturduklarını söyledi. 12 belediyenin uyumlu bir şekilde, plan ve programlı olarak birlikte hareket ettiklerini vurgulayan Öztürk, “Umarım bir daha böyle felaketler yaşamayız” dedi.
Öztürk, İstanbul’un da deprem beklediğini ve gerekli hazırlıkların bir an önce yapılması gerektiği vurgusunu yaptı. 
Daha sonra yardımları taşıyan tırların şoförleri belediye başkanları tarafından tek tek Van’a gitmek üzere uğurlandı.
Yardım kampanyasında, şu an battaniye, çadır, çocuk maması ve çocuk bezi kabul ediliyor.
5 BİN LİRA GERİ GELDİ
Bu arada yardım kampanyası sırasında herkesi duygulandıran ilginç bir olay yaşandı.
27 Ekim Perşembe günü depremzedelere yardım göndermek isteyen Cemil Metin, yardım kolisine koyduğu battaniye içinde unuttuğu 5 bin lirasını geri aldı. Parayı unuttuğu fark eden Metin, ilk olarak Silivri Belediyesi’ne gitti. Yardımların Kadıköy Belediyesi’nde toplandığını öğrenen Metin, Kadıköy Belediyesi’nden tırların yola çıktığını öğrenince paradan ümidini kesti. Ancak 2 gün sonra Büyükçekmece Belediye Meclisi Başkanvekili Coşkun Kılıç kendisini arayıp paranın bulunduğunu söyleyince büyük bir şaşkınlık yaşayan Metin, “Yardımlar dağıtıldıktan sonra parayı bulan bir depremzede vatandaş aldığı yardımın içinden 5 bin lira çıktığını görünce parayı iade etmiş. Gerçekten bu olay takdire şayan bir kardeşlik örneği” dedi.

ARŞİV