Şoförün tutuklanması reddedildi

Kadıköy Moda’da üniversite öğrencisi Özge Kandemir’e çarparak ölümüne neden olan kamyon şoförü Aydın Yanık’ın tutuklanması talebi reddedildi

02 Şubat 2017 - 16:49

Erciyes Üniversitesi Endüstri Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi Kandemir, İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) düzenlenecek bir mühendislik fuarı için arkadaşlarıyla İstanbul’a gelmişti. Kandemir, Caferağa’da 7 Ekim Cuma günü arkadaşlarıyla gezdiği sırada bir hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan şoför, ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakılmış, ‘taksirle bir kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan iki yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmaya tutuksuz sanık Yanık, Kandemir’in arkadaşı Büşra Özsayın, babası Rıza Oktay Kandemir ve taraf avukatları katıldı.

“ÇARPTIĞIMI ANLAMADIM”

Sanık o gün kamyonla Gebze’den Kadıköy’deki inşaata yük getireceğini belirterek şunları söyledi: “Caferağa Mahallesi’nde inşaatın bulunduğu sokağa girecektim. Sokak dardı. Sağdan geniş viraj alarak kavşağa girdim. Bu sırada sağ ve sol tarafında kaldırımdan itibaren hemen hemen hiç yer kalmamıştı. Karşıdan gelen bir şahıs beni uyararak ‘İleri al’ dedi. İleri doğru arabayı götürdüm. Ben olay sırasında maktule çarptığımı anlamadım, aracın altına girdiğini görmedim. Yaralanan Büşra’ya da nasıl vurduğumu bilmiyorum.”

Kazada yaralanan Kandemir’in çocuk arkadaşı Büşra Özsayın, yol tarifi almak için karşı kaldırıma geçtiğini anlattı: “Moda’ya gidecektik. Nereden gideceğimizi bilmediğimiz için bir kişiye sormak üzere kaldırımdan inip karşı kaldırıma doğru hareket ettiğimiz esnada bir şeyin bana arkadan vurduğunu hissettim. Yere düştüm. Kalktığımda Özge aracın tekerinin altındaydı. Daha sonra araç ileri doğru hareket etti.”

Mahkeme, Yanık’ın tutuklanması talebinin reddine karar vererek, tanıkların dinlenmesi ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.


ARŞİV