Sokak Hayvanlarını Koruma ve Barındırma Merkezi

Kadıköy Belediyesi Sokak Hayvanlarını Koruma ve Barındırma Merkezi’nde Hayvan Dostları Platformu tarafından, 29 Aralık Çarşamba günü bir yılbaşı kutlaması yapıldı.

06 Ocak 2011 - 12:05


Kutlamaya; Kadıköy Hayvan Dostları Platformu kurucularından Prof. Dr. Necla Pur, Kadıköy Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ali İhsan Mete, Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt, Bostancı Doğa Koleji Gezi ve Hayvanları Koruma Kulübü öğrencileri, barınak veteriner hekimleri ile hayvanseverler katıldı. Misafirler, barınak köpekleri için kuru mama ve makarna getirdi. 1 kedi ve 2 de köpek yeni yılı sıcak yuvalarında geçirmek üzere sahiplenildi. Rehber öğretmenleri Nursel Okumuş eşliğinde hayvanları ziyaret eden öğrenciler, okul olarak topladıkları kuru mama ve malzemeleri teslim ettiler.
Yılbaşı kutlamasında “İnsanların yaşama hakkı olduğu kadar hayvanların da yaşama hakkı vardır. Bu dünya yalnız bizim için yaratılmamıştır. Bu dünyada yaşayan tüm canlıların yaşama hakkı vardır. Bundan dolayı tüm hayvanlara rahat yaşam alanı yaratmamız gereklidir” vurgusu yapıldı. Etkinlikte Kadıköy Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi’nin katkılarıyla hayvanlar için rahat bir ortam yaratıp, bu iki belediyeye layık modern bir barınak yapılması gerektiği de ifade edildi.

Cansu Çağırtekin


 


ARŞİV