Sokak müzisyenlerden eylem

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıtaları geçtiğimiz günlerde Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda sokak müziği yapan sanatçıları engellemeye çalıştı.

30 Ocak 2015 - 11:15
Kadıköy’de müzik yapan sokak sanatçıları zabıta tarafından engellendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin zabıtaları geçtiğimiz günlerde Kadıköy Rıhtım Meydanı'nda sokak müziği yapan sanatçıları engellemeye çalıştı. Sanatçılar ve Kadıköylüler de olayı protesto etti.
Sokak müzisyenlerinin sokakları, meydanların önemli bir parçası olduğunu vurgulayan müzisyenler, “İBB görevlileri sanattan sanatçıdan elini çekmeli, her birey özgürce sanatını sokaklarda yapmalıdır. Müziğin hiçbir canlıya zararı yoktur. Kenti kirleten, yaşanmaz bir hale getiren kaçak yapıları görmezden gelen İBB'nin sokak sanatçılarına müdahale etmesi kabul edilemezdir. Renklendirmek istediğimiz sokaklarımızı griye boyayanlara, sanatımızı engellemek isteyenlere izin vermeyeceğiz!
 
VAPURDA DA YASAK!
Öte yandan 2015 yılı başından beri de vapurlarda müzik yapmaya yasak gelmişti.
Şehir Hatları yetkilileri, genç müzisyenlerin Kabahatler Kanunu’na göre suç işlediklerini, ‘vapur yolcularını rahatsız ettikleri’ iddiasıyla, vapuru müziğe kapatmıştı. Genç müzisyenler yasağa tepki göstermiş,  vapur yolcuları da “Yetkililer, vapur keyfimize ve çocuklarımıza karışmasın” demişti.

ARŞİV