‘Sokaktaki Pati Sesleri'ni takip ettiler

Kadıköy Fehmi Ekşioğlu Ortaokulu’nun düzenlediği ‘Sokaktaki Pati Sesleri” konulu öykü yarışmasının sonuçları, 13 Mart Çarşamba günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde açıklandı.

21 Mart 2013 - 13:37
Büşra TANRITANIR
Kadıköy Fehmi Ekşioğlu Ortaokulu, çocukların hayal dünyalarını ve yazma becerilerini geliştirmek, sokak hayvanlarının ihtiyaçlarının farkında olmayı sağlamak amacıyla “Sokaktaki Pati Sesleri” konulu bir öykü yarışması düzenledi. İstanbul Anadolu Yakasındaki ortaokulları kapsayan bu yarışmaya katılan eserler, 7 Mart Perşembe günü Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yarışmanın ödül ve sergi töreni ise 13 Mart Çarşamba günü, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlendi. Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ve Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürü Ali İhsan Mete, serginin kurdelesini birlikte kestiler. Sergiyi gezdikten sonra törende konuşma yapanlardan Ali İhsan Mete, “Ataşehir’de bulunan hayvan barınağımızı sürdürüyoruz. Birçok hayvanın bakımını, aşılarını yapıyoruz. Siz de dışarıda kulağında küpesi olmayan hayvanlar görürseniz bize bildirin” dedi.
Öykü yarışmasına 24 okuldan 48 eser katıldı. Katılan bütün öğrencilere katılım belgesi ve yazdıkları öykülerden derleme bir kitap armağan edildi. Ümraniye Selçuk Ecza 50. Yıl Ortaokulu, Sıla Ezgi Akkaya “Hayvanların Sessiz Çığlığı” adlı eseriyle birinci, Çekmeköy Çamlık Ortaokulu, Özge Yüksel Yiğitalp “Köpek Dosttur” adlı eseriyle ikinci ve Kartal Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu, Sena Gülfem Büyükçolak “Merhameti Arayan Gözler” ile üçüncü oldu. Mansiyon Ödülleri, “Kar Tanesi” eseriyle Aziz Tarkan Küçükgüzel ve “Hüseyinin Umudu” eseriyle Ceren Fenerci’ye verildi.

ARŞİV