Sol Açık'tan Ezidi halkına yardım

Irak’ta IŞİD saldırısı sonucu yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan Ezidiler için yardım toplayan Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu, Şırnak’taki Ezidi kampını ziyaret etti.

04 Aralık 2014 - 14:25
Berivan TANRIVERDİ
 
Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) katliamlarından kaçan 2 bin 500 civarı Ezidi, Şırnak merkezde “kömür ocakları” olarak adlandırılan bölgedeki kampta, Şırnak halkının da yardımıyla yaralarını sarmaya devam ediyor. Birçok sivil toplum kuruluşunun Ezidi halkı için düzenlediği yardım kampanyaları ise sürüyor. Son olarak geçtiğimiz Cumartesi günü Fenerbahçe Sol Açık Taraftar Grubu, Ezidi halkının yanında olmak için Şırnak’a gitti.
Kış mevsiminin yaklaşması ve havaların soğuması ile kışlık kıyafetlere daha çok ihtiyaç duyulan kampa, çok sayıda temel ihtiyaç malzemesi götürüldü. Sol Açık Taraftar Grubu’nun yaptığı kampanya ile toplanan malzemeler, 22 Kasım Cumartesi günü kampa ulaştı. Toplanan yardımların içerisinde; çok sayıda yetişkin ve çocuk ayakkabısı, montlar, kuru gıda, kadın pedi ve çocuk bezinin yanı sıra bölgenin zorlu iklim şartlarının soğukluğunu kırabilmek adına ısıtıcı gibi temel ihtiyaçlar da yer aldı.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


ARŞİV