Soma için adalet!

Sosyal Haklar Derneği, Soma faciasının 32. ayında Bahariye Caddesi’nin girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi

20 Ocak 2017 - 06:11

Sosyal Haklar Derneği, 3 Mayıs 2014'te  Manisa’nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangın nedeniyle 301 madencinin ölümüyle sonuçlan facianın 32. ayında “SON OLSUN. KATLİAMLAR ÜLKESİNDE YAŞAMAK İSTEMİYORUZ!” sloganıyla 13 Aralık Cuma günü Bahariye Caddesi girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Eyleme CHP, HDP, Birleşik Haziran Hareketi, Demokrasi İçin Birlik Hareketi ve Validebağ Savunması üyeleri destek verirken, okunan basın açıklamasında 23 Ocak’ta görülecek dava için Manisa’ya çağrı yapıldı.

“İNSANCA YAŞAMI SAVUNMAK İÇİN…”

Grup adına basın açıklamasını Avukat Akçay Taşçı okudu. Açıklamada her ayın 13’ünde yapılan Soma eylemlerinin yapılış amacı şöyle açıklandı: “Soma Maden Katliamı’nı unutturmamak ve yeni iş cinayetlerine engel olmak için her ayın 13’ünde olduğu gibi, bu yılın ilk ayında da buradayız, sokaktayız. Soma’da mücadele veren madenci ailelerine, İstanbul’dan ses, güç ve destek vermek için buradayız. Yurttaşlarımız çalışırken göz göre göre ölmesinler, iş cinayetleri son bulsun diye buradayız. İnsanca, güvenceli ve güvenli yaşamı savunmak için buradayız. Her gün emekçilerin çalışırken katledildiği, kadınların şiddet gördüğü, çocukların sağlıksız koşullarda kaldıkları kaçak göçek yurtlarda çıkan yangınlarda öldüğü, nefret ve şiddet sarmalında herkesin canının yandığı bir ülkede bombalı sabahlara uyanmak istemediğimiz için buradayız. Sosyal Haklar Derneği olarak 33 aydır Soma Şehit Madenci Aileleri’yle birlikte 301 işçi kardeşimizin katillerinin adalet önünde hesap vermeleri için mücadele ediyoruz.”

23’ÜNDE MANİSA’YA

Geçtiğimiz ay Soma’da İmbat Madeni’nde iki çocuk babası maden işçisi İsmail Karakaya’nın iş kazası sonrası hayatını kaybetmesine değinen Taşçı, “Biz de haftalardır bunlar yaşanmasın diye burada ve Soma’da sokaktayız. Gündemimiz bu. Tıpkı bizim gibi Ankara’nın da gündemi değişmedi. Bu koşullarda ve bir kez daha uzatılan OHAL şartlarında adeta her derde deva olarak nitelendirdikleri Başkanlık Sistemini referanduma taşımaya çalışmaktalar” dedi. Açıklamada, Soma da yürütülen hukuk mücadelesinin artık sonuna yaklaşıldığını, 23 Ocak’ta davanın en kritik duruşmasının görüleceği belirtilirken, Manisa’nın Akhisar ilçesinde görülecek olan duruşmaya katılım çağrısı yapıldı. Grup daha sonra “Soma’yı unutma, unutturma” sloganları eşliğinde dağıldı.


ARŞİV