Sonunda teslim oldu!

Çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olan Murathan Öztürk 87 gün sonra teslim oldu. Bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan tutuklanan Öztürk, “Korktuğum için kaçtım” dedi

08 Ekim 2015 - 16:45
Çiçekçilik yapan Mehmet Emin Kaya’nın ölümüne neden olan Murathan Öztürk 87 gün sonra teslim oldu. Bilinçli taksirle ölüme neden olmaktan tutuklanan Öztürk, “Korktuğum için kaçtım” dedi

Erhan DEMİRTAŞ
Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz’da çiçekçi Mehmet Emin Kaya’yı arabasıyla ezerek ölümüne neden olan hukuk fakültesi öğrencisi Murathan Öztürk, 87 günlük firarının ardından 6 Ekim Salı günü teslim oldu. Avukatı Melahat Uzunoğlu ile Anadolu Adalet Sarayı’na gelen Öztürk, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Orhan Biçicioğlu’na ifade verdi. Murathan Öztürk, ifadesinin alınmasından sonra “bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan mahkemeye sevk edildi.

KORKTUĞU İÇİN KAÇMIŞ!
Murathan Öztürk’ün teslim olacağından haberleri olmadığını söyleyen çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın akrabası hukukçu Mehmet Tunç, “Teslim olacağı konusunda herhangi bir bilgimiz yoktu. Olayla ilgili yeni delilleri savcıya göstermek için odaya girdiğimizde Murathan Öztürk’ün ifade verdiğini gördük” dedi. Öztürk’ün savcıya verdiği ifadede hayatı boyunca uyuşturucu ve alkol kullanmadığını, özel bir hastanede yaptırdığı testin de negatif çıktığını söylediğini belirten Tunç, “Murathan Öztürk verdiği ifadede olay sonrasında çok korktuğunu ve bu yüzden kaçtığını söyledi” diye konuştu. Tunç’un verdiği bilgilere göre; Murathan Öztürk, olaydan sonra önce Maltepe’de bir arkadaşının evinde daha sonra ise Malatya’daki yazlık evlerinde saklanmış. Murathan Öztürk’ün tutuksuz yargılanması için avukatların yoğun çaba harcadığını söyleyen Tunç, “Öztürk’ün avukatları Kaya ailesinin 1 milyon lira tazminat istediğini iddia ettiler. Bu iddia gerçek dışıdır. Ailenin tek isteği adil bir yargılamadır. Eğer böyle bir talep varsa bunu ispatlamalılar” diye konuştu. Öztürk’ün avukatlarından Melahat Uzunoğlu’nun, “Müvekkilim suçsuzdur. Asıl suçlu olan kaldırımda çiçek satıp, tezgahın arkasında uyuyan kişidir” dediği de öğrenildi.

“ADİL YARGILANSIN”
Konuyla ilgili Gazete Kadıköy’e konuşan Mehmet Emin Kaya’nın kardeşi Cengiz Kaya, Öztürk’ün teslim olmasından sonra mutlu olduklarını ancak asıl mücadelenin bundan sonra başladığını ifade etti. “Kaya ailesi olarak Murathan Öztürk’ün adil bir şekilde yargılanmasını ve en üst sınırdan ceza almasını istiyoruz” diyen Kaya, özel bir hastanede uyuşturucu testi yapan Murathan Öztürk’ün uyuşturucu kullanıp kullanmadığına dair güvenilir bir kurumdan test yapmasını isteyeceklerini belirtti.
 
NE OLMUŞTU?
Bağdat Caddesi’nde 11 Temmuz’da meydana gelen trafik kazasında, Murathan Öztürk’ün kullandığı araç kontrolden çıkıp, yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya’ya çarpmıştı. Kaya, ambulansla hastaneye götürülürken hayatını kaybetmiş, aracı kullanan Öztürk kayıplara karışmıştı.

ARŞİV