Spor Kulüpleri Derneği çalışıyor

Kadıköy Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Taşkın Tuna Kadıköy’ün spor yaşamının yanı sıra kültür yaşamına da katkıda bulunacaklarının mesajını verdi.

08 Mayıs 2014 - 14:31
Kadıköy Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanı Taşkın Tuna Kadıköy’ün spor yaşamının yanı sıra kültür yaşamına da katkıda bulunacaklarının mesajını verdi. Derneğin projelerinden biri de Kadıköy Kadın Futbol Takımı kurmak.
 
Mustafa SÜRMELİ
Göreve geldikten sonra ilk ropörtajını Gazete Kadıköy’e veren Taşkın Tuna, Kadıköy Amatör Spor Kulüpleri Derneği olarak kentin spor ve sosyal yaşamında da aktif olacaklarının mesajını verdi. İstanbul’un hemen hemen bütün ilçelerinde kulüpler birliği oluşumları bulunduğunu ve bunun kulüplere çok büyük avantajlar sağladığını söyleyen Tuna, “Tamamen spor odaklı bir araya geldik ve Kadıköylü kulüpler olarak bu oluşumun aktif hale gelmesini sağlamayı amaçladık. Şimdilik 13 kulübümüz Kadıköy Amatör Spor Kulüpleri Derneği içinde yer alıyor. Kurumsallaşma yolundayız. Diğer kulüplerimizi de bekliyoruz” dedi.
Geçici bir yönetim olarak kuruluş aşamasını tamamladıklarını, 6 aylık süre içinde de kongre yaparak yönetimi oluşturmayı planladıklarını söyleyen Taşkın Tuna, geçen yaklaşık 3 aylık sürede kurumsallaşırken, topluma ve medyaya kendilerini iyi ifade edebilmek adına iletişime çok önem verdiklerini vurguladı.
 
BAŞKANIMIZ UFKUMUZU AÇTI
Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun, Kadıköy Amatör Spor Kulüpleri Derneği’nin kuruluş sürecinde sergilediği yapıcı yaklaşımın kendilerini motive ettiğini belirterek, bu yaklaşımından dolayı Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür eden Tuna, “Başkan Nuhoğlu, bizim ufkumuzu açtı, yol gösterdi. Kadıköy’de Sayın Nuhoğlu’nun bu yaklaşımıyla güzel şeyler yapacağımıza inanıyoruz” dedi.
 
SAHA SORUNUMUZ VAR
“Kadıköy’de kulüplerimizin saha sorununu var. Saha sorununu mutlak ve mutlak surette çözmemiz gerekiyor. Kadıköy’de sahamız yok. Bütün maçlarımızı Kadıköy dışında yapıyoruz. Bu da kulüpleri her yönden yoruyor. Başkanımız bu konuda destek sözü verdi” diyen Tuna, kurumsallaşma yolunda adımlar attıklarını ve her şeyin güzel gittiğini ifade etti.
 
BAYAN FUTBOL TAKIMI DA KURULACAK
Taşkın Tuna önümüzdeki süreçte dernek olarak yaşama geçirmeyi düşündükleri bazı projelerinden bahsetti. Bir tanesi var ki, Kadıköy’de büyük ilgi göreceğini tahmin ediyoruz. Yakın zamanda Kadıköy’e bir kadın futbol takımı kazandırmayı hedeflediklerini açıklayan Tuna, ses getirecek bir takım kurmak için çalışmalara başladıklarını da ilk kez Gazete Kadıköy okurlarıyla paylaştı.

ARŞİV