Sporsever Kaymakam

Kadıköy’ün yeni Kaymakamı Birol Kurubal sporu yaşam tarzı haline getirmek gerektiğini söyledi.

08 Kasım 2012 - 13:27

Kadıköy’ün yeni Kaymakamı Birol Kurubal sporu yaşam tarzı haline getirmek gerektiğini söyledi.

Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal’ın sporla iç içe bir yaşam sürdüğünü ve sporu yaşamının önemli bir yerine koyduğunu biliyor muydunuz. Büyük sorumluluklar ve yoğun bir tempo gerektiren kaymakamlık görevinin aynı zamanda sağlıklı bir beden ve ruh yapısı da gerektirdiğini konuşmalarında vurgulayan Kaymakam Birol Kurubal, çok sevdiği görevinin dışında geçen zamanlarının önemli bir bölümünü çocuklarına ve ailesine vakit ayırarak geçirmeye gayret ettiğini söyledi. Ailece sosyal hayatın içinde bulunduklarını, lüks yaşamaktan hiç hoşlanmadığını vurgulayan Kaymakam Kurubal, “Halkla iç içe olmayı seviyoruz. Görev yaptığım kentin sorunları kendi sorunumdur” dedi.
 
SPORSUZ OLMAZ, YÜRÜYÜŞTEN TAVİZ VERMEM
“Spor yapmaya gayret ediyorum. En tercih ettiğim spor yürümedir. Para pul, alet edevat istemeden şartların getirdiği ölçülerde spor yapıyorum. Önceki görev yerimde ormanlık mekânda hafta sonu 10 kilometre yürürdüm. Hafta içi masa başında hareketsiz yaşamın eksilerini böylece artıya çevirmeye gayret ediyordum. Yürümeden taviz vermiyorum ve burada da vermeyi düşünmüyorum. Vakit bulursam yüzmeyi de seviyorum. Çok faydalı bir spor olduğunu biliyorum. Masa tenisini seviyorum. Öğretmen lisesinde yatılı okuduğum için masa tenisi oraların vazgeçilmez sporlarıdır. Çok iyi de sporcular yetiştiriyorlar. Kendi çapımda masa tenisi oynarım. Sporu seviyorum. Çocuklarımı da özgüvenlerinin gelişmesi için spora yönlendirdim” diyen Kaymakam Birol Kurubal, Kadıköy’de göreve başladığı ilk günlerde aracını bırakıp, yürüyerek, halkın arasına karışarak Kadıköy’ü dolaştığını, yakından tanımaya çalıştığını belirterek hem görevini yapmaya hem de sağlıklı yaşamaya gayret gösterdiğini söyledi.
 
SPOR YAŞAM TARZI OLMALI
“Spor yapılmaz, spor bir yaşam tarzı olmalı. İmkânımız varsa asansöre binmek yerine merdiven çıkılmalı. Her yere arabayla gitmek yerine kısa mesafeliyse yürümek tercih edilmeli. Bunlar alışkanlık haline getirilmeli. Obezite dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri. Hareketli yaşamı tarz haline getirirsek, ölçülü ve çeşitli yersek obeziteden korunuruz” diyen Kurubal, Kadıköy’de sporu desteklemek adına etkinliklere katılmaya gayret edeceğini söyledi.
 
 

ARŞİV