Sürücüler dikkat! Kadıköy’ün ana damarı kapatılıyor

Haydarpaşa Köprüsü yenilenmek üzere yıkılıyor. Tıbbiye Caddesi’ni kullanan sürücülerin, İBB tarafından belirlenen alternatif yolları kullanması gerekiyor

05 Nisan 2018 - 08:39

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yürüttüğü Marmaray projesi nedeniyle yenilenmesi planlanan Tıbbiye Caddesi üzerindeki Haydarpaşa Köprüsü’nün yıkım tarihi belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’nun 22.03.2018 tarih ve UTK2018/12-28 sayılı kararına göre Haydarpaşa Köprüsü’nün 15 Nisan Pazar günü kapatılması ve çalışmaların bir an önce başlaması planlanıyor.

BU YOLLARI KULLANIN!

Üsküdar’ı ve Kadıköy’ü birbirine bağlayan köprünün yıkılması halinde bölgedeki araç trafiğinde artış yaşanacağı öngörülüyor. İBB, yaya ve araç trafiği için alternatif yolları da belirledi. Buna göre;

-Mevcutta 4 şerit ve tek yön olan Orgeneral Şahap Gürler Caddesi, 2 geliş 2 gidiş şeridi olacak şekilde düzenlenecek.

-Üsküdar'dan Kadıköy yönüne doğru Tıbbiye Caddesi üzerinden 2 şeritte seyreden araçlar Behiçbey Sokağı’na yönlendirilecek. Behiçbey Sokak’ın Dr. Eyüp Aksoy Caddesi’ne bağlanan ucu 1 şerit geliş ve 1 şerit gidiş şeklinde düzenlenecek.

- Tren Garı Caddesi'nin bir bölümü de kapatılacağı için  bu yolu kullanan minibüs şoförleri alternatif güzergahlara yönlendirilecek.

Yayalar için de gar alanı içerisinden Haydarpaşa Protokol Camii yakınındaki bir noktadan ulaşım imkanı sağlanacak. Yayalar için açılacak yolun sapa ve izbe nitelik kazanmaması için yüklenici firmadan ilave aydınlatma yapılması talep edildi.


ARŞİV