Sürdürülebilir filmler Caddebostan'da gösterilecek

Sürdürülebilir bir yaşamın ipuçlarını izleyicilerle paylaşmayı isteyen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde, 20 film ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

18 Aralık 2013 - 10:44

Sürdürülebilir bir yaşamın ipuçlarını izleyicilerle paylaşmayı isteyen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali’nde, 20 film ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak. 

 
Gökçe UYGUN
2008 yılından beri düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu yıl da birbirinden ilginç filmlerle perde diyor.Tek başına çabalamak yerine hep beraber çözümlere odaklanarak, birlikte karmaşık sorunlarla başa çıkabileceğimizi anlatan filmleri izleyebileceğimiz festival, 20-22 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da Caddebostan Kültür Merkezi ve Kadir Has Üniversitesi ile Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Yaratıcılık ve çözüm barındıran birbirinden etkileyici filmlerle ve konuşmacılarla sürdürülebilirlik kavramına ve dünyaya bütüncül bir bakış sunacak olan festival, günümüzde bir çok birey ve kurum tarafından çok sık kullanılan sürdürülebilirlik kavramının soyut ve yoruma açık boyutlarına ışık tutuyor. Sürdürülebilir bir yaşamın ancak çeşitlilikle mümkün olacağı bilinciyle toplumun her kesiminden katılımcıları bir araya getirmeyi hedefleyen festival; çiftçileri, iş sahiplerini, şirket çalışanlarını, öğrencileri ve öğretmenleri, çocuğunun gelecekte yaşayacağı dünyadan endişeli ebeveynleri, akademisyenleri ve aktivistleri bu belgeselleri birlikte izlemeye davet ediyor.
CADDEBOSTAN GÖSTERİMLERİ
       20 Aralık 2013 Cuma
-11:00: Kömür Canavarına Karşı / Fighting Goliath
-11:45: Çikolata Gibisi Yok / Nothing Like Chocolate
-13:00: Çiftliğine Bahis / Betting the Farm
-14:45: Yeşil Altın / Green Gold
-15:45: Vahşi Şeyler Projesi / Project Wild Thing
-17:30: Uzaydan Bakış / Overview
-18:00: Plan B​: Uygarlığı Kurtarma Seferberliği / Plan B: Mobilizing to Save Civilization
-19:45: Sıcak Zamanlar / Warmzeit
22 Aralık 2013 Pazar
-11:00: Tezgâhın Öyküsü / Truth of the Loom
-11:30: Amchi / Amchi
-13:00: Sulukule: Kimin için Dönüşüm? / Sulukule: Transformation for whom?Agorafobi / Agoraphobia
-14:15: Tarumar / Trashed
-16:15: Yayılan Değişim: Venezuela’nın Gıda Devrimine bir Bakış / Growing Change : A Journey Inside Venezuela’s Food Revolution
-17:30: Aman Tanrım GDO! / GMO OMG!
www.surdurulebiliryasam.org

ARŞİV