SÜREYYA'DA HER GÜN FESTİVAL

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin gösterileriyle Şubat ayının son haftasında da festival havası yaşatacak

20 Şubat 2015 - 10:11
 Süreyya Operası megakent İstanbul’un opera ve bale ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin temsillerini izlemek üzere Kadıköy’e gelen sanatseverler karlı Şubat ayının son haftasında da opera ve baleye doyacak. İşte bu hafta izleyebileceğiniz gösteriler:

HOFFMANN’IN MASALLARI
Jacques Offenbach tarafından hazırlanmış bir komik opera veya operet olan “Hofman’ın Masalları”  ilk kez 10 Şubat 1881’de Paris’te Opéra-Comique tiyatrosunda sahnelenmişti. Turkiye’de ise ilk defa 1955’te Devlet Opera ve Balesi Ankara Opera Sahnesi‘nde izleyiciyle buluşmuştu.  Şimdi İstanbul Opera ve Balesi tarafından sahnelenen opera, bir prolog, üç perde ve bir epilog olmak üzere toplam 5 perdeden oluşuyor, yaklaşık 3 saat sürüyor. Konusu kısaca şöyle:  “Berlin’de Luther’in meyhanesi. Lindorf, Milanolu opera şarkıcısı Stella’nın uşağı Andrès ile gelir. Lindorf, Stella’ya âşıktır ve onu kıskanmaktadır. Andrès’ın elindeki zarfı alır, bu Stella’nın şair Hoffmann’a yazığı bir aşk mektubudur.” 

Hoffman’ın masalları 20 Şubat Cuma 20.00’de ve 21 Şubat Cumartesi 16.00’da Süreyya’da izlenebilir.

FINDIKKIRAN
Çocuklarınızın baleyle büyümesini istiyorsanız, haftasonları Süreyya’da güzel seçenekler bulunuyor. “Fındıkkıran” bunlardan biri. Çocuk operası olarak sahneye konan eserin konusu şöyle: Yılbaşı öncesinde Clara ve Fritz’in ailesi evlerinde bir parti vermektedirler. Misafirler soğuk kış gününde yavaş yavaş gelmekte, çocuklar sokakta oynamaktadırlar. Clara’nın büyük babası Drosselmeyer çocuklar için hediyelerle gelir. Misafirler yılbaşı ağacının önünde dans etmektedirler. En güzel hediye Clara’ya gelen Fındıkkıran dır. Fritz kıskanır. Misafirler ve çocuklar hep beraber dans eder, eğlenirler. Parti sona erince herkes ayrılır ve aile yatmaya gider. Clara koltukta Fındıkkıran’ı ile uykuya dalar ve bir düş görmeye başlar.”
Fındıkkıran, 22 Şubat Pazar 12.00’de Süreyya’da…

SYLVIA
Sadece çocuklar için değil, büyükler için de bale gösterileri var. İstanbul Devlet Opera ve Balesi, bu sezon “Sylvia”yı sahneliyor. Tapınma amaçlı yapılan orman dansı ile başlayan balede Aminta, tökezleyerek düşer ve ayini bozar. Aminta’nın tutku ile sevdiği Sylvia o sırada aşk tanrısını aldatmak için avcıları ile beraber gelir. Aminta kendini gizlemeye çalışır fakat Sylvia izi farkeder ve okunu Eros a yöneltir. Aminta tanrıyı korurken kendi yaralanır. 
Sylvia, 26 Şubat Perşembe 20.00’de ve 28 Şubat Cumartesi 16.00’da izlenebilir. 

ARŞİV