Süreyya'da İdil Biret Konseri

İdil Biret, 2012’de hem yoğun, hem de yeniliklerle dolu bir çalışma programını yürütüyor.

27 Eylül 2012 - 15:41
İdil Biret, 2012’de hem yoğun, hem de yeniliklerle dolu bir çalışma programını yürütüyor.
Eylül ayında Fransa’da vereceği konserler sonrası, Süreyya Operası 2012-2013 Oda Müziği Konserlerinin açılışını yapacak olan sanatçı; Kasım ayında Şangay’da bir konser verip piyano yarısmasında jüri üyesi olacak, Aralık ayında ise üç Hindemith konçertosunu daha kaydetmek için Amerika’ya gidecek.  
Açılış konserini Biret’le birlikte gerçekleştirecek olan Ankara Üniversitesi Solistleri oda müziği topluluğu, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın yeniden yapılanma süreci ve Müzik Bölümü Çalgı Anasanat Dalı’nın kuruluşu aşamasında atamaları yapılan, enstrümanlarının ustaları olan öğretim elemanlarının katkılarıyla 2011 yılının Mayıs ayında kuruldu. Süreyya Operası’ndaki konserde yer alacak olan, her biri ayrı ayrı solo ve oda müziği kariyerleri yapmış  Prof. Dr. Orhan Ahıskal ve Ellen Jewett, Prof. Çetin Aydar ve Doç. Sinan Dizmen, topluluğun çekirdek kadrosu ve kurucu üyeleri.
Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Açılış Konseri, 30 Eylül Pazar ve 1 Ekim Pazartesi günleri saat 20.00’de, biletler satışta! 
0216 346 15 31

ARŞİV