SÜREYYA'DA ODA MÜZİĞİ KEYFİ

Süreyya Operası’nda opera ve bale seyretmek kadar keyifli bir şey varsa o da “oda müziği” konserleri…

30 Ocak 2015 - 12:10
Süreyya Operası’nda opera ve bale seyretmek kadar keyifli bir şey varsa o da “oda müziği” konserleri…

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, AKM kapatıldığından beri İstanbul Opera ve Balesi’nin temsillerine ev sahipliği yapıyor. Ancak sadece bu kadarla kalmıyor. Çok da zengin bir konser programı hazırlıyor. Şubat ayı programında yer alan Oda Müziği konserleri, klasik müzik severleri heyecanlandıracak türden. İşte bu ay Süreyya’da izleyebileceğimiz konserler:

Hüseyin Sermet - Borusan Quartet
Geçen sezon Rudof Buchbinder’in Süreyya Operası’nda verdiği resital serisine ilginin büyük olması dolayısıyla, Borusan Sanat bu sezon da dünyaca ünlü piyanist Hüseyin Sermet’i aynı mekâna davet ediyor.  Dört konserlik serinin ilki ocak ayında yapılmıştı, ikincisi ise 2 Şubat Pazartesi akşamı saat 20.00’de olacak. Dünya çapında verdiği konserler ve kaydettiği albümlerle, müzikseverler ve otoritelere göre, piyanoda denge ve berraklığı buluşturarak müzikalite ve yorumculuğa imza atan Sermet’in resital serisi, tüm sezonların unutulmazları arasındaki yerini alacak konserlerden.
 
Apollon Trio
Üstün yeteneğiyle Londra Kraliyet Akademisi’nde dünyaca ünlü flütist William Bennett’in sınıfına kabul edilen flüt sanatçısı Halit Turgay, 42. İKSV Müzik Festivali kapsamında London Octave ile geçtiğimiz Haziran ayında Süreyya Operası’nda bir konser vermişti. Bu kez farklı bir trio programı ile viyolacı Deniz Yücel ve arpçı Merve Kocabeyler’le birlikte 9 Şubat’ta yine Süreyya Operası’nda Kadıköy dinleyicisiyle buluşuyor. Konserin başlama saati 20.00.
 
Burçin Büke - Hakan Şensoy
Piyanist Burçin Büke ve kemanda Hakan Şensoy, 16 Şubat akşamı Süreyya’ya gelenleri notalarla kıtalararası bir yolculuğa çıkaracak. 20. yy başında, ABD’de caz müziği, senfonik orkestralara Rus bestecilerin orkestralama yöntemleriyle uyarlanırken, Sovyet sınırları da Amerikan müziğinin albenisinden kendini alamıyordu. Tüm bunlar olurken Avrupa’da sol görüşlü besteciler ise caz etkileşimli yeni Avrupa salon müziğini yazmaya koyulmuşlardı. İşte bu konserde bir yanda Rus kemancı Igor Frolov’un düzenlediği Gershvin temaları, öte yanda kapitalist dünyaya sert eleştirel yaklaşan Weill-Brecht’in 3 Kuruşluk Opera’sı, diğer yanda saf Rus müziği Musorgksi’nin Sergi Tabloları bir araya geliyor.
 
2005’ten 2015’e Borusan Quartet
10. yılını kutlamaya hazırlanan Borusan Quartet, bu konserde kurulduğu günden bu yana seslendirmiş olduğu oda müziği repertuvarının en sevilen yapıtlarından oluşan bir program sunacak. Sürprizlerle dolu olan bu gecede, Borusan Quartet’in müzikal yolculuğunu daha yakından tanıyacaksınız. Esen Kıvrak, Olgu Kızılay, Efdal Altun ve Çağ Erçağ’dan oluşan Borusan Quartet’in konseri 23 Şubat Pazartesi saat 20.00’de.
Adres: Caferağa Mahallesi Bahariye Caddesi No:29 Kadıköy / 0216 346 15 31 

ARŞİV