Süreyya'da opera sezonu açıldı

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB), Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi ile ilk buluşmasının üzerinden geçen 10 yıl, özel bir konserle kutlandı.

06 Ekim 2016 - 16:47
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin (İDOB), Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi ile ilk buluşmasının üzerinden geçen 10 yıl, özel bir konserle kutlandı. İDOB, 29 Eylül Perşembe akşamı yapılan bu konserle, 2016-2017 sezonunu da açtı.
Gecede konuşan İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, İDOB'un yaklaşık 75 yıldır ayakta olduğunu belirterek, "Her dönemde çok önemli sanat olaylarına imza attı. İDOB, 65 yaşındayken, büyük sahnesinin yanında, ikinci sahne olarak Kadıköy Belediyesi’nin bu muhteşem Süreyya Operası sahnesine kavuştu. Burada çok önemli eserler icra ettik. Bu sahne bu eserler için yapılmamış olabilirdi. Çünkü gördüğünüz gibi bu muhteşem biblo gibi sahne, salon. Burası Süreyya Paşa'nın operet hayali için yapılmıştı ama biz burada onun hayallerini daha da ileri götürerek, barok operadan 20. yüzyıl operasına kadar çok geniş bir yelpazeyle repertuvarlara devam ettik" diye konuştu. Arıkan, sahneyi kendilerine açan Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ederek, belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu'na plaket takdim etti.

10 yıllık özet
Süreyya Opera Sahnesi’nde geçen 10 senelik serüvende sahnelenmiş operalardan oluşan konserde  programında Roberto Gianola orkestra yönetmeni, Paolo Villa koro yönetmeni olarak sahne aldı. Konserde, Mozart, Handel, Gluck, Rossini, Donizetti, Bellini, Puccini, Verdi, Offenbach, Ferit Tüzün ve Selman Ada'nın eserleri nin yorumlandığı konserde,  Zafer Erdaş, Dilruba Akgün, Alper Göçeri, Özgecan Gençer, Otilla İpek, Aylin Ateş, Caner Akgün, Caner Akın, Ayten Telek, Gülbin Günay, Kevork Tavityan,Cenk Bıyık, Hüseyin Likos, Burçin Savigne, Denis Likos, Evren Ekşi, Çağrı Köktekin, Erdem Erdoğan, Cengiz Aslan, Bülent Külekçi, Murat Güney, Gökçe Şenyüz, Barbaros Taştan, Arzu Yüceer solist olarak yer aldı.

ARŞİV