Sürgü'deki saldırıya karşı sokağa çıktılar

Oruç tutmadıkları gerekçesiyle saldırıya uğrayan, Malatya Sürgü beldesinde yaşayan Alevi aileye destek vermek amacıyla İstanbul’da çeşitli eylemler yapıldı.

08 Ağustos 2012 - 14:05
 
Malatya’nın Doğanşehir ilçesine bağlı Sürgü Beldesi’nde, oruç tutmayan Alevi bir aileye yönelik saldırı, İstanbul’un birçok ilçesinde gerçekleştirilen sokak eylemleriyle protesto edildi.
Sürgü’de iki gün boyunca devam eden gerginliğin, 29 Temmuz Pazar gecesi büyümesiyle sosyal medyada tepki mesajları yayılmaya başladı. Yaklaşık 500 kişilik bir grubun tekbirler ve sloganlarla Alevi Evli ailesinin evine yürüdüğü ve burada evi taşladığı yönünde haberlerin gelmesi üzerine, İstanbul’un birçok ilçesinde halk sokağa döküldü. Gece 02.00 sıralarında Gazi, Maltepe, Gülsuyu, Taksim, Kartal, Ümraniye’de mahalle meydanlarında toplanan halk, yaşananları protesto etti.
Kadıköy’de ise CHP Kadıköy Gençlik Örgütü gece geç saatte, Kadıköy İskele Meydanı’na yürüdü ve burada Malatya için nöbete başladı. Saat 03.00’de başlayan nöbet sırasında katliamlarda yaşamını yitirenler için ateş yakıldı. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren eylemde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. “Dün Maraş’ta, Çorum’da, Sivas’ta uygulanan insanlık suçu, bugün Malatya’da belki yarın başka bir yerde uygulanmaya devam ediyor. Bizler bu düzene karşı direnmeyi sürdüreceğiz. Çünkü tepkisiz kalmak ihanettir!”

ARŞİV