Süslü bisikletler Kadıköy yollarında!

‘Egzoz değil parfüm koksun sokaklar..’ diyen bir grup bisikletli kadın, Kadıköy sokaklarına çıkıyor.

19 Eylül 2014 - 12:59
‘Egzoz değil parfüm koksun sokaklar..’ diyen bir grup bisikletli kadın, Kadıköy sokaklarına çıkıyor. Amaç hem bisiklete şık kıyafetlerle de binilebileceğini kanıtlamak hem de bisiklet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak.
 
Gökçe UYGUN
Kadıköy caddelerinde birbirinden şık kıyafetlerini giymiş,  makyajlarını yapmış, güzel kokularını sürünmüş ve bisiklet kullanan bir grup kadın görürseniz, şaşırmayınız… Zira, “Bisiklet her kıyafetle sürülür şekerim!” diye bir grup bisikletçi kadın “Süslü Kadın Bisiklet Turu” gerçekleştirecek.

 

22 Eylül'de kutlanan Dünya Otomobilsiz Gün (World Carfree Day) vesilesiyle bir araya gelecek olan kadınlar,  İstanbul ve İzmir’de eşzamanlı bisikletlere binecek.  bisikletin de trafiğin bir parçası olduğunu ve bisikletlilere de saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler. Bisikleti sadece eğlence ya da spor amacı ile değil, günlük ulaşım aracı olarak kullanmayı tercih eden kadınlar, bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek istiyor. Bisikletli kadınlar, “Yaptır saçları, sür mis kokunu, giy kokoş elbiseni, tak şalını, sür rujunu-ojeni, giy topuklunu; sadece kendini mi süsleyeceksin? Hayır tabi ki! Bisikletini de süsle, çık yollara...” çağrısını yapıyor. Kadınlar 21 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Haydarpaşa’da buluşacak olan süslü bisikletli kadınlar, tura Moda, Yoğurtçu Parkı üzerinden devam edecek. Parkta verilecek 15 dakikalık makyaj tazeleme molasının ardından Bağdat Caddesi’ne gidilecek. Tur Kadıköy Boğa’da sonlanacak.
 
NASIL KATILACAKSINIZ?
Süslü tura nasıl katılım koşulları da şöyle;
-Kadın olmak
-Süslü olmak
-Süslü bir bisiklete sahip olmak
-En fazla 10 km hızla ilerlemek
-Şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak
Etkinliğin Facebook sayfası; www.facebook.com/events/764517346959671/?fref=ts
 
ARAÇSIZ KENT MÜMKÜN MÜ?
Dünya Otomobilsiz Şehir Hareketi,  1998 yılında Fransa'da başladı. İki yıl sonra, Avrupa Komisyonu tarafından ortak bir etkinlik günü olarak kabul edildi. Aynı yıl Komisyon, programı geliştirerek 22 Eylül'ü içine alan haftayı Avrupa Hareketlilik Haftası (European Mobility Week) olarak ilan etti. Her yıl bu etkinliklerde, araçların çevreye ve insanlara verdiği zararların azaltılması, yürüme ve bisikletin teşvik edilmesi gibi temalar öne çıkarılıyor.

ARŞİV