Süslü kadınlar bisiklet kullanıyor!

‘’Egzoz kokusuna karşı parfüm kokusu…’’ diyen bir grup bisikletli kadın, ‘’Süslü Kadın Bisiklet Turu’’ düzenliyor.

11 Eylül 2013 - 10:53

Gökçe UYGUN

Otomobilsiz Kentler Günü’nde  İzmir ve İstanbul’da 22 Eylül Pazar günü eşzamanlı olarak yapılacak turu, hem bisiklete şık kıyafetlerle de binilebileceğini kanıtlamayı hem de bisiklet kullanımı konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.
Etkinliğin düzenleyicisi bisikletli kadınlar, ‘’Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için Otomobilsiz Kentler Gününde süslü kadınlar yollarda olacak. İstanbul'un yollarını, boğaz köprüsünü egzoz dumanı kokusu değil, parfüm kokusu saracak. Yaptır saçları, sür parfümünü, giy kokoş elbiseni, tak şalını, sür rujunu-ojeni, giy topuklunu; sadece kendini mi süsleyeceksin? Hayır... Bisikletini de süsle, çık yollara...’’ çağrısını yapıyor. ‘’Tura katılım için kadın olmak, süslü olmak, süslü bir bisiklete sahip olmak, en fazla 10 km hızla ilerlemek ve şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak yeterli..’ diyen kadınlar, 15.30’da Kadıköy İskelesi’nde buluşacaklar. Topuklu ayakkabılarla pedallayarak Kadıköy çarşısından geçerek Yoğurtçu Parkı’na varacaklar. Süslü kadınlar için 15 dakika makyaj tazeleme molasının ardından, 16.30 sularında Bağdat Caddesi’ne hareket edecekler.  Bağdat Caddesi Migros'ta 15 dakika ihtiyaç ve makyaj tazeleme molası verecek olan kadınlar, tura yeni katılımlarla 17.30’da Bağdat Caddesi turunu gerçekleştirecekler. Kadınlara daha sonra Kadıköy Boğa’ya dönerek turu tamamlayacaklar.

Otomobil değil bisiklet!
Öte yandan Bisikletliler Derneği de 22 Eylül dünya Otomobilsiz Kent Günü’nde her sene olduğu gibi bu kez de etkinlik düzenliyor. Teması "TEMİZ HAVA"! olan etkinlikte bisikletliler, sabah 10.30’da Lütfi Kırdar'dan başlayıp Boğaz Köprüsü’nden geçerek Haydarpaşa'ya pedallayacaklar. Burada da Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin de katılımıyla etkinlik düzenlenecek.
 

ARŞİV