Süslü Kadınlar Bisiklet Turu bir harikaydı

Bisikletleriyle Kadıköy caddelerinde turlayan Kadıköylü hanımlar bisikletin de trafiğin bir parçası olduğunu ve bisikletlilere de saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler.

26 Eylül 2013 - 14:10
Bisikletleriyle Kadıköy caddelerinde turlayan Kadıköylü hanımlar bisikletin de trafiğin bir parçası olduğunu ve bisikletlilere de saygı gösterilmesi gerektiğini ifade ettiler.
 
Kadıköy renkli bir hafta sonuna tanık oldu. Birbirinden güzel ve şık hanımlar bisikletleriyle Kadıköy’ü turladılar. Pazar günü saat 15.00’de Haydarpaşa iskelesinde buluşan bisikletli hanımlar, 15.30’da Kadıköy iskelesine doğru pedal çevirdiler. Kendilerine “Süslü Kadınlar” adını veren bisikletli kadınlar Kadıköy İskelesinde kendilerini bekleyen bisikletli bayan ve kendilerine destek veren bisikletli beylerle buluştular.
 
İzmir, İstanbul ve Muğla’da aynı gün düzenlenen etkinlik ile bisikletin yaşamdaki ve ulaşımdaki rolü ve önemi vurgulanmaya çalışıldı.
 
Bisikleti sadece eğlence ya da spor amacı ile değil, günlük ulaşım aracı olarak kullanmayı tercih ettiklerini, bisikleti her kıyafetle binilebileceğini, trafikte ulaşım aracı olarak bisikleti kullanmak istediklerini göstermek isteyen bisikletli kadınlar aynı zamanda çevrenin korunması bakımından da bisikletin önemli olduğunu ifade ettiler. Karbon salınımına karşı olan, beden gücüyle hareket ettiği için aynı zamanda çevreye de saygılı olan bisikletleriyle, sokaklarda rahatça pedallamak istediklerini dile getiren bisikletli hanımlar, “Trafikte biz de varız” dediler. Bisikletin trafiğin bir parçası olduğunu, trafikte saygı görmek istediklerini Kadıköy’den Yoğurtçu Parkı’na, Bağdat Caddesine ve oradan tekrar Altıyol’daki Boğa’ya kadar pedallayarak ifade eden hanımlar, güzel görüntüler oluştururlarken, çevrelerine egzoz yerine parfüm kokuları saçarak hafızalarda kaldılar.

ARŞİV