Süslü ve bisikletli!

Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”ne vurgu yapmak için buluşan süslü kadınlar, Kadıköy rıhtımdan Bağdat Caddesi’ne kadar bisiklet sürdü

29 Eylül 2016 - 15:53
Avrupa Hareketlilik haftası kapsamında “Dünya Otomobilsiz Kentler Günü”ne vurgu yapmak için buluşan süslü kadınlar, Kadıköy rıhtımdan Bağdat Caddesi’ne kadar bisiklet sürdü. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Süslü Kadınlar Bisiklet Turu”, İstanbul ile aynı anda pek çok şehirde daha yapıldı. 25 Eylül Pazar günü yapılan turda, en şık halleriyle pedal çeviren kadınlar, süslenerek de bisiklete binebileceklerini, bisikleti ulaşım aracı olarak kullanabileceklerini göstermiş oldu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Seçil Öznur Yakan, bisikletin sadece spor amacıyla kullanılan bir araç olmadığını bisikletin aynı zamanda ulaşım aracı olduğunu belirterek, “Yollar sadece motorlu araçlara ait değildir. Yollarda bisikletlilere de saygı istiyoruz. Bugün süslendik çünkü dikkat çekmek istiyoruz. Kadınız görünür olmak istiyoruz. Ülkemizde görünür olmayan binlerce kadın var. Kadınlar görünür olursa toplum nefes alır.” dedi.

Fetvalara karşı pedalla!
İran’da kadınların halka açık yerlerde bisiklet kullanmasını yasaklayan fetvanın ardından, kadınlar tepki olarak bisikletli eylemler yapmaya başladı. Türkiyeli kadınlar da “nerede ne yapacağımıza karışan sisteme inat bisikletlerimizle yola koyuluyor ve İranlı kadın arkadaşlarımızla dayanışma için bisikletlerimizi kapıyor sokağa çıkıyoruz” diyor.
Kadınlar 2 Ekim Pazar günü saat 13.30’da Yoğurtçu Parkı’nda buluşup bisikletleri sloganlarla süsleyecek. 14.00’de Yoğurtçu Parkı’ndan pedallamaya başlayıp Caddebostan’a kadar bisiklet sürme özgürlüğünü sokaklarda haykıracak.

ARŞİV