Sütün üretimi de tüketimi de önemli

Dünya Süt Günü’nde sağımdan bardağa sütün hikâyesi ve gıda hijyeni konuları gündemdeydi.

31 Mayıs 2012 - 13:27

Dünya Süt Günü, Kadıköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikle kutlandı. 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sağımdan Bardağa Sütün Hikâyesi” konulu etkinliğe; Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcıları Hulusi Özocak ile Zekai Dede de katıldı. “Sütte İzlenebilirlik” konulu bir konuşma yapan Kadıköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ebru Kocatürk, gıda hijyeni, izlenebilirliğin gıda hijyeni ve güvenliğindeki önemi, izlenebilirliğin amacı, izlenebilirliğin sağladığı kolaylıklar, izlenilebilirliğin firmalara getirdiği yasal yükümlülükler ve gıda güvenliğinin şartları ile ilgili konularda bilgi verdi.

Konferans kapsamında; Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Tayar “Sağımdan Bardağa Sütün Hikâyesi”ni anlatırken; İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Kılıç Akyılmaz “Süt Ürünlerinin Üretimi ve Muhafazası” konusunda bilgi verdi.

Konferans sonunda İlköğretim Öğrencileri Resim Yarışması’nın ödülleri verildi. Birinciliği 29 Ekim İlköğretim Okulu’ndan Ayşe Ecem Gözütok, ikinciliği İbrahi Öktem İlköğretim Okulu’ndan Şeval Karabey, üçüncülüğü ise Zühtüpaşa İlköğretim Okulu’ndan Eda Çizmecioğlu alırken, Mehmet Kahramancı İlköğretim Okulu’ndan Asude Gül ile  Erenköy İlköğretim Okulu’ndan Aleyna Doğan da Mansiyon ödülü aldılar. Yarışmada dereceye girenlere plaketlerini, Kaymakam Hasan Karahan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar verdi.

CADDELERE STANDLAR KURULDU

Dünya Süt Günü nedeniyle Kadıköy İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ayrıca Bağdat ile Bahariye Caddeleri’nde günün önemi hakkında halkı bilinçlendirmek amacıyla stantlar kurdu. Stantlarda vatandaşlara süt ikram edildi ve sütün önemi hakkında bilgi verildi.

 

Mustafa SÜRMELİ


ARŞİV