Su'da CAN bulan renkler…

Can Ersal’ın suluboya resim çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisi, “Su’da CAN bulan renkler” temasıyla,15 Şubat-28 Şubat 2014 tarihleri arasında, İstanbul Büyük Klüp’te sergilendi.

26 Şubat 2014 - 09:07
Can Ersal’ın suluboya resim çalışmalarından oluşan kişisel resim sergisi, “Su’da CAN bulan renkler” temasıyla, 15 Şubat-28 Şubat 2014 tarihleri arasında, İstanbul Büyük Klüp’te sergilendi. Sanatçının yeni ve sergilenmemiş eserlerinden oluşan suluboya tablolarında klasik ve modern kompozisyonların yanı sıra kendisine özgü tekniklerle oluşturduğu tablolar da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sanatçı bu sergisini ocak ayında yitirdiğimiz, sanat ve meslek hayatında örnek aldığı hocası, Doğan kardeş yayınları çizerlerinden, tasarımcı, mimar Yalçın Emiroğlu’na ithaf etti. Ana sponsorluğunu Karasu İnşaat şirketinin yaptığı, İstanbul Oyucak Müzesi ve Sunay Akın’nın katkılarıyla oluşan serginin sanat danışmanlığını Kaş Sanat Galerisi sanat yönetmeni Sinan Yenilmez yaptı.
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mezunu olan Can Ersal, birçok kişisel ve karma serginin yanı sıra çeşitli afiş yarışmalarında ödüller kazandı ve kitap kapakları tasarladı.
Sanatçının “Sketch of İstanbul” eseri, uluslararası sanatçılar birliği tarafından seçilerek sergilendiği ülkelerde çeşitli ödüllere layık görüldü. Sanatçının hat ve tezhip sanatçısı Eda Şahan’la birlikte oluşturdukları, suluboya ve tezhip karışık tekniği “Can-ı Eda” çalışmaları da devam ediyor.
 


ARŞİV